Imagen
[1988?]
Document reprografiat i prova d'impremta. -- La figura d'una mà amb el dit índex estès, disposat verticalment assenyalant amunt, amb una secció de la mà traçada a l'interior d'un triangle; i.e. l'extrem del dit ajustat al vèrtex interior d'un triangle equilàter traçat o eliminat amb líquid correctiu, i una línia horitzontal traçada o eliminada amb líquid correctiu que s'estén a tota l'amplada de la composició, com a base del triangle a la part inferior de la mà.
-- Al recto del full 37, una pàgina d'un manual de jocs de mans reprografiada que conté la font de la figura de la mà amb el dit índex estès, disposada en diagonal juntament amb l'altra mà closa del prestidigitador, com a il·lustració d'un truc de màgia amb el text al peu "(Fig. 287). -- El dedo aparece sin dedal", obtinguda del manual "Las maravillas de la magia moderna: manual práctico para juegos de prestidigitación propios para ejecutarse en salones, casinos y teatros: recopilación de los más sorprendentes espectáculos de ilusionismo...", de Pablo de Areny (Barcelona: Editorial Maucci, 1913, p. 298). -- Al recto del full 42, una ampliació de la figura de la mà amb el dit índex estès reprografiada en paper setinat; la disposició del dit petit clos està corregit amb líquid correctiu, i les línies de la mà i la màniga estan eliminades (o tapades) amb líquid correctiu. -- La composició visual està estotjada en una carpeta. Al recto de la carpeta, una etiqueta que conté una referència mecanografiada, i.e. "Clara Verges [o Clara Vergés], satinades [i.e. setinades], febrer 82."; i, més avall de l'etiqueta, dues referències d'inventari d'Isidre Vallès i Rovira escrites amb bolígraf.

Ficha técnica

Pertenece a:
Otros
Crédito:
Col·lecció MACBA. Centre d'Estudis i Documentació. Fons Joan Brossa. Dipòsit Fundació Joan Brossa
Serie:
Subsèrie Poesia visual. Sèrie Proves d'impremta. Secció Preparació per a l'edició d'obres. Fons Joan Brossa
Publicación/Producción:
[1988?]
Idioma:
Castellano
Catalán
Tipo de material:
Documento
Número de registro:
A.JBR.03510.017
Topográfico:
BROSSA_PREP_PRI_PV_00002_001_GF_001

Contenidos relacionados

Obras de la Colección

El oro no se asocia con la suciedad. Y el oro, como los diamantes, es un material ensalzado. Posee tal grado de abstracción que te sitúa, si lo utilizas artísticamente, en un nivel aún más elevado.
James Lee Byars