Imagen
[198--199-]
Document manuscrit. -- La figura d'un miratge traçat amb llapis, i.e. una lletra "A" majúscula escrita amb llapis com a punt d'observació de l'efecte òptic del miratge, i, d'aquest punt d'observació del subjecte, dues línies convergents (o línies d'observació) que se separen progressivament, i, a l'extrem de la línia superior, una altra lletra "A" escrita amb llapis com a element real del paisatge observat en l'horitzó, i, a l'extrem de la línia inferior, una lletra "A" capgirada escrita amb llapis com a reflexió de l'element real del paisatge per efecte o producte d'un miratge.
- El full 423 s'ha obtingut de reutilitzar un fragment d'un sobre tramès a Joan Brossa, amb la data "12.JUL.90" al mata-segells.

- Al recto del full 423, el títol "Miralleig" escrit amb llapis, potser més preliminar, i diverses provatures traçades amb llapis per a concebre la composició visual, amb la figura d'un arbre o lletres "R" o lletres "B" per representar l'objecte del paisatge i la seva reflexió per efecte d'un miratge, i una figura humana traçada amb llapis per indicar el punt d'observació del subjecte, traçat amb llapis. Al verso del full 423, dues provatures traçades amb llapis per a concebre la composició visual.
- Al recto del full 422, una referència amb el títol "Miralleig", escrita amb llapis; i, al recto del full 424, una altra referència amb el títol "Miratge", escrita amb llapis. Al recto i al verso del full 422, i al recto del full 424, altres referències de composicions visuals escrites amb llapis, i.e. una composició traçada amb llapis amb una cara d'una persona amb els ulls closos i un teulat de dues aigües per barret, una composició traçada amb llapis amb una lletra "A" partida en dues seccions emmarcades com dos fotogrames, o una composició amb la figura d'una paella i diverses lletres en aquest estri de cuina per a la cocció d'aliments, traçat amb llapis.
- Al recto del full 422, una provatura escrita amb llapis per a concebre els versos d'una composició en vers lliure o un fragment de text en prosa, poc intel·ligible.

Ficha técnica

Pertenece a:
Fondo Joan Brossa > Creación de manuscritos > Manuscritos de obras > Poesía visual
Crédito:
Col·lecció MACBA. Centre d'Estudis i Documentació. Fons Joan Brossa. Dipòsit Fundació Joan Brossa
Serie:
Subsèrie Poesia visual. Sèrie Manuscrits d'obres. Secció Manuscrits. Fons Joan Brossa
Publicación/Producción:
[198--199-]
Idioma:
Catalán
Tipo de material:
Documento
Número de registro:
A.JBR.03504.005.032
Topográfico:
BROSSA_MANUS_MAN_PV_00078_005_026

Documentos de archivo relacionados

Otros documentos de archivo relacionados

Pienso que una obra de arte debería dejar perplejo al espectador, hacerle meditar sobre el sentido de la vida
Antoni Tàpies