Imagen
[1982?]
Document manuscrit. -- Un cartell per a l'espectacle "Brossàrium 1", de la posada en escena de les peces de teatre de Joan Brossa "Cavall al fons" i "El sabater" a la Sala Villarroel sota la direcció de Jordi Mesalles. El cartell està il·lustrat amb una màscara de teatre traçada amb llapis en un full estripat en quatre parts, i.e. la il·lustració de la màscara segmentada en quatre parts (o seccions) disposats en un full amb una separació entre les parts. -- Al recto del full 264, una composició visual més preliminar per al cartell traçada amb llapis; i.e.
diversos termes relacionats amb la poesia escènica de Joan Brossa concebuts com a sumands d'una operació matemàtica, amb el signe de suma ("Teatre", "Pantomima", "Ballet", "Transformisme", "Strip-tease", "Acció-espectacle" i "Prestidigitació"), i, més avall, el terme "BROSSARIUM" en majúscula escrit amb llapis al dessota d'una línia horitzontal, com si es tractés del resultat obtingut de l'operació matemàtica. -- Al recto del full 267, una referència de l'espectacle "Brossàrium 1" escrita amb llapis per una persona no identificada; i.e. "Brossàrium", "Projecte 'Brossàrium 1'. Sala Villarroel, 1983. Projecte 'Brossàrium 1' no realitzat", escrit amb llapis. -- Al recto del full 268, una versió de la composició visual que il·lustra el cartell; i.e. la il·lustració d'una màscara de teatre traçada amb llapis i retallada en quatre parts (o seccions) disposats en un full amb una separació entre les parts. -- El full 270 correspon a un sobre. Al recto del sobre, el títol "Brossàrium 1" escrit amb tinta. -- El full 271 correspon a un full o làmina de plàstic que conté el nom, el logotip i l'adreça impresa en negre de la Sala Villarroel. -- Al recto del full 272, una composició més preliminar per al cartell traçada amb llapis; i.e. una tauleta amb tovalles i tres rellotges despertadors al damunt de la tauleta disposats l'un al costat de l'altre, amb signes que denoten que les campanes (o els timbres) dels rellotges estan sonant, i diversos termes o títols relacionats amb la poesia escènica de Joan Brossa escrits en majúscula juntament amb els signes que denoten el so produït per les campanes (o els timbres) dels despertadors, i.e. "Fregolisme", "Teatre", "Strip-tease", "La sal i el [drac]" "Confer[++]", "Melo[++]", "Aquí al bosc", escrit amb llapis; i el terme "BROSSÀRIUM" en majúscula escrit amb llapis al dessota de la composició visual. -- Al recto del full 273, una composició visual més preliminar per al cartell traçada amb llapis; i.e. el títol de l'espectacle "BROSSÀRIUM" escrit amb llapis amb lletres majúscules, partit en tres línies, i, més avall del terme "BROSSÀRIUM" escrit en tres línies, diverses línies horitzontals en llapis de traçat irregular. -- Al recto del full 274, una composició visual més preliminar per al cartell traçada amb llapis (o potser tres composicions visuals més preliminars per al cartell en un full); i.e. una figura d'una escombra traçada amb llapis disposada diagonalment, al dessota de la figura de l'escombra una màscara de teatre partida amb una secció vertical (les dues seccions de la màscara disposades l'una al costat de l'altra) i, al dessota de la figura de la màscara, una figura traçada amb llapis d'un bitllet d'entrada per a un espectacle. Al verso del full 274, tres termes escrits amb llapis en relació amb la composició visual, i.e. els termes "Escombra", "Careta" i "Entrada" escrits amb llapis l'un al dessota de l'altre.
Al verso del full 274, els noms de diverses persones amb uns números de telèfon, i.e. el director teatral "Pere Planella", el cognom "Sogues", "Hausson" i el cognom "Solà" escrits amb llapis; i, més avall, una llista de tres noms, i.e. un primer nom inintel·ligible, i els noms "Tàpies" (i.e. Antoni Tàpies) i "Hausson" escrits amb llapis. Al verso del full 274, una referència potser d'una obra de José Ortega y Gasset, i.e. "Ortega i Gasset, 23" escrit amb llapis. -- Al verso del full 274, una sola de sabata traçada amb tinta, i.e. el poema objecte "Camí", amb les mides de l'objecte i la frase "3 parells" escrites amb tinta.

Ficha técnica

Pertenece a:
Otros > [Manuscrits de poemes visuals, esbossos de poemes objecte o instal·lacions, cartells i referències d'obres]
Crédito:
Col·lecció MACBA. Centre d'Estudis i Documentació. Fons Joan Brossa. Dipòsit Fundació Joan Brossa
Serie:
Subsèrie Poesia visual. Sèrie Manuscrits d'obres. Secció Creació de manuscrits. Fons Joan Brossa
Publicación/Producción:
[1982?]
Idioma:
Catalán
Tipo de material:
Documento
Número de registro:
A.JBR.03500.011.001
Topográfico:
BROSSA_MANUS_MAN_PV_00077_011_001