Presentación Heritage Studies, de Iman Issa
Actividad

Presentación Heritage Studies, de Iman Issa

Premio Han Nefkens - MACBA
en curso
Iman Issa, "Heritage Studies" (vista de l’exposició), Pérez Art Museum, Miami, 2015. Foto: STUDIO LHOOQ. Cortesia de l’artista, Pérez Art Museum Miami i Rodeo (Istambul/Londres).

Iman Issa, ganadora por unanimidad del I Premio Fundación Han Nefkens – MACBA de Arte Contemporáneo en 2012, presenta ahora en el MACBA su obra Heritage Studies, fruto del trabajo llevado a cabo con motivo del premio recibido.

La inauguración irá acompañada de una conversación abierta al público entre Bartomeu Marí, Han Nefkens y la artista Iman Issa. Con este premio, dirigido a creadores de cualquier edad, sexo o nacionalidad, la Fundación Han Nefkens y el MACBA quieren fomentar la creación artística contemporánea internacional, crear complicidades y redes de intercambio de ideas entre los cinco continentes y estimular la producción de obra nueva en Barcelona.

Iman Issa (El Cairo, 1979) es una artista que vive entre Egipto y Nueva York. Sus exposiciones individuales y colectivas recientes incluyen la 8ª Bienal de Berlín, MuHKA (Amberes), Tensta Konsthall (Spånga), New Museum (Nueva York), KW Institute of Contemporary Art (Berlín), Sculpture Center (Nueva York) y el Contemporary Image Collective (El Cairo). Imparte clases en la Cooper Union School of Art.

fechas
20 mayo 2015
título
Presentación Heritage Studies, de Iman Issa
participante
Iman Issa
El Caire
1979
Iman Issa (el Caire, 1979) viu i treballa entre el Caire i Nova York, ciutat on imparteix classes a la Cooper Union School of Art. Amb un llenguatge sobri, construeix instal·lacions que desplacen fragments de la memòria col·lectiva cap a l’àmbit de la subjectivitat, com ara els monuments commemoratius de les ciutats. Iman Issa elabora les seves instal·lacions amb una maduresa crítica i visual poc habitual en els artistes de la seva generació. Autora d’una obra prolífica, incorpora diferents mitjans i tècniques amb un gran sentit formal. Els seus treballs narratius, que combinen escultura, fotografia, text, so i vídeo, descomponen la memòria col·lectiva en elements aïllats i abstractes però alhora amb un contingut emocional en què tothom s’hi pot reconèixer. Tot i la seva aparença críptica, conviden l’espectador a adjudicar un nou significat a les seves obres. D’aquesta manera connecta la història personal, la percepció i l’experiència subjectiva amb les formes en què col·lectivament representem la història. Entre les seves exposicions, destaquen la participació a les biennals de Berlín (2014) i de Sharjab (Emirats Àrabs, 2012), al Museum of Contemporary Art d’Anvers (2013), al New Museum de Nova York (2012), al KW Institute of Contemporary Art de Berlín (2011), a l’Sculpture Center de Nova York (2011) i a la Contemporary Image Collective del Caire (2011). Va guanyar el I Premi Fundació Han Nefkens i MACBA d’Art Contemporani (2012).
Leer más
Presentación Heritage Studies, de Iman Issa
1 artistas
programa
0 actividades
vídeos
1 resultados
este contenido solo puede ser
visualizado desde la biblioteca
del macba..
ACTIVITATS ALTRES PRESENTACIÓ HERITAGE STUDIES D’IMAN ISSA PREMI HAN NEFKENS – MACBA – YouTube
ACTIVITATS ALTRES PRESENTACIÓ HERITAGE STUDIES D’IMAN ISSA PREMI HAN NEFKENS – MACBA – YouTube
Conversa oberta al públic entre Bartomeu Marí, Han Nefkens i l’artista Iman Issa. Amb aquest premi, adreçat a creadors de qualsevol edat, sexe o nacionalitat…