Activitats Grups de lectura

Encarna!

Grup de lectura a càrrec d’Aimar Pérez Galí i Mar Medina

31 gen. al 27 juny 2017

Encarna!

Encarna!

Un grup de lectura. Una comunitat d’estudi. Una colla que encarna textos.
Si encarnar un text és assumir una modificació del ser, quins són els processos per dur-ho a terme? Com podem entregar-nos a aquesta modificació davant la lectura d’un text?

Volem plantejar un espai on la lectura s’entengui com a encarnació o corporització. Entendre un text des del cos, com entendre qualsevol obra, ja sigui escrita, visual, sonora o experiencial, ens ofereix la possibilitat de modificar-nos, de desplaçar-nos. La trobada vol reunir les condicions que ens puguin convidar a pensar d’una altra manera, generant diàleg i moviment.

Plantegem la pell com a lloc de l’experiència d’aquesta encarnació. La pell com a eix transversal de totes les nostres lectures serà el teixit connectiu de les sessions. La pell com a imatge i com a matèria sensible, com a frontera o com a lloc visible de la precarització. La pell com a lloc comú, com a obertura i tancament, com a límit. La pell com un lloc per a la reflexió, la sensació i el pensament.

Les línies conceptuals que es volen encarnar es configuren al voltant de les èpiques col·lectives, anònimes i minoritàries. La pell cobrirà qüestions sobre cultura, negritud, adolescència, polítiques del tacte... Totes elles, èpiques silenciades al marge dels marcs hegemònics de validació i visibilitat. N’hi ha que s’han expandit internacionalment, d’altres són més restringides o locals. Però totes comparteixen el potencial crític i transformador que constitueix una acció èpica.

Programa

DEL 31 DE GENER AL 27 DE JUNY DE 2017
DIMARTS, CADA TRES SETMANES, DE 18 A 21 h

Lloc: Planta baixa del Centre d’Estudis i Documentació

1a sessió - 31 de gener
2a sessió - 21 de febrer
3a sessió - 14 de març
4a sessió - 4 d’abril
5a sessió - 25 d’abril
6a sessió - 16 de maig
Cloenda - 27 de juny

Patrocinador principal d'activitats:

Inscripció

Gratuït. Inscripció: cal enviar una carta de motivació a centredestudis@macba.cat indicant "Encarna" a l’assumpte, abans del 25 de gener. Places exhaurides.

Contacte

Més informació: centredestudis@macba.cat

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.