Imagen
[1996?]
Document manuscrit. -- Un cartell de commemoració del vint-i-cinquè aniversari de la creació dels estudis universitaris de lletres i de química l'any 1971 a la ciutat de Tarragona, a través d'una delegació de la Universitat de Barcelona, previs a la creació de la Universitat Rovira i Virgili. El cartell està il·lustrat amb una lletra "O" de grans dimensions traçada amb llapis, i diverses lletres escrites amb llapis i distribuïdes diversament a l'interior de la lletra "O"; algunes lletres a l'interior de la lletra "O" estan remarcades amb llapis i formen la frase "Lletres i química".
-- Al verso del full 444, diverses provatures traçades amb bolígraf per a concebre diferents composicions visuals alternatives per a il·lustrar el cartell. -- Al recto del full 445, diverses provatures escrites amb llapis per a concebre una composició visual amb el terme (o cognom) "WEIR", potser per il·lustrar el cartell; i.e. una composició amb la figura d'un rellotge de sorra amb les lletres del terme (o cognom) "WEIR" en lloc de sorra, una altra composició amb una línia espiral, i una altra composició alternativa amb dues línies perpendiculars i les lletres del terme (o cognom) "WEIR", cadascuna en un dels quatre extrems de les línies, potser en lloc de les inicials dels punts cardinals. -Al verso del full 448, una composició visual alternativa per a il·lustrar el cartell, i.e. dos braços traçats amb llapis, l'un al costat de l'altre, més avall dues cames estirades traçades amb llapis, l'una al costat de l'altra, i, entre els braços i les cames, la frase "25 anys" escrita amb llapis.
El full 444 s'ha obtingut de reutilitzar un element de difusió d'Ediciones Destino que publicita l'acte de presentació de la novel·la "La ley del hueso" de Russell Banks, a càrrec de José Ángel Mañas. -- El full 445 és un full de bloc calendari, del 7 d'abril de 1995. -- Al recto del full 445, un títol (o un vers) escrit amb llapis; i.e. "Enquesta o la crisi / dels vers[++]", escrit amb llapis. -- Al verso del full 445, diverses provatures escrites amb llapis per a concebre un seguit de versos; i.e. "Els arbres fugien lluny / però s'han quedat pel ca[mí?].", "el soroll de la pluja / són les seves par[aules?]", "El soroll de la pluja / és la veu del paisatge", i "Convertir en mercaderies / el que és un dret", escrit amb llapis. -- Al recto del full 446, diverses referències de composicions visuals o provatures traçades amb llapis per a concebre diverses composicions visuals; i.e. un triangle traçat amb llapis travessat amb una línia horitzontal traçada amb llapis i un terme poc intel·ligible escrit amb llapis, potser el terme "corba"; més avall el terme "esgrima", escrit amb llapis; una altra referència o una composició visual amb un gargot traçat amb llapis i el terme indicatiu "Firmes" escrit amb llapis; i una altra referència o composició visual amb una rosa dels vents traçada amb llapis i la inicial "N" de nord, un punt cardinal, i el terme indicatiu "Rosa dels vents" escrit amb llapis. -- Al verso del full 446, un nom inintel·ligible escrit amb llapis i dos números de telèfon escrits amb llapis i amb bolígraf; i potser una referència, que conté un nom poc intel·ligible escrit amb llapis, "Bosc Gimp[++], 10", i.e. potser P. Bosch Gimpera. -- El full 447 s'ha obtingut de reutilitzar un fragment estripat d'una pàgina d'un diari en català. Al recto i al verso del full 447, diverses provatures traçades amb llapis per a concebre una o dues composicions visuals; i.e. una figura d'una sabata (o un parell de sabates), traçada amb llapis, i una altra composició amb un puny, o una mà closa, que sosté o agafa un objecte, i.e. un tija amb una forma potser estrellada a l'extrem superior. -- El full 448 s'ha obtingut de reutilitzar un fragment d'un sobre.

Technical details

Belongs to:
Other > [Manuscrits de poemes visuals, esbossos de poemes objecte o instal·lacions, cartells i referències d'obres]
Credit:
Col·lecció MACBA. Centre d'Estudis i Documentació. Fons Joan Brossa. Dipòsit Fundació Joan Brossa
Series:
Subsèrie Poesia visual. Sèrie Manuscrits d'obres. Secció Creació de manuscrits. Fons Joan Brossa
Publication/Production:
[1996?]
Language:
Catalan
Material type:
Document
Identification number:
A.JBR.03500.011.049
Call number:
BROSSA_MANUS_MAN_PV_00077_011_046