Imagen
[1975?]
Document manuscrit. -- Dues versions d'un sumari per al recull de poesia visual de Joan Brossa "Poemes visuals" (Barcelona: Edicions 62, 1975), amb la dedicatòria del recull escrita amb llapis "A Maria-Lluïsa Borràs", i.e. Maria Lluïsa Borràs; un text de justificació de la tria de poemes per al recull, escrit amb llapis (corr. en llapis); i proves d'impremta o romanents de composicions visuals del recull. -- Al recto del full 395, els termes "vers" i "prosa" en minúscula escrits amb tinta per a una composició visual. -- Al recto del full 396 i al verso del full 398, dues provatures escrites amb llapis per a redactar un fragment del text de justificació de la tria de composicions per al recull "Poemes visuals", de Joan Brossa.
-- Al recto del full 397, la dedicatòria del recull "Poemes visual" de Joan Brossa "A Maria-Lluïsa Borràs", i.e. Maria Lluïsa Borràs, escrit amb llapis. Al verso del full 397, diverses referències de composicions visuals seleccionades per al recull, escrites amb llapis. -- Al recto del full 399, un text de justificació de la tria de composicions per al recull "Poemes visuals" de Joan Brossa, escrit amb llapis (corr. en llapis). Al verso del full 399, diverses referències de composicions visuals seleccionades per al recull, escrites amb llapis. -- El full 400 correspon a un retall de premsa que conté un fragment d'un anunci publicitari en castellà amb una lletra "L" retallada, potser per a una composició visual publicada al recull "Poemes visuals", de Joan Brossa; i.e. la frase incompleta "Está ud. a solo 13.900 pts*. de", amb la lletra "L" majúscula de l'adverbi "solo" retallada. -- Al recto del full 401, una còpia reprogràfica d'una composició visual encapçalada pel terme en castellà "Fotografía", amb una lletra "F" minúscula i la frase "de frente", i una línia vertical i la frase "de perfil". -- Al recto del full 407, una prova d'impremta d'una composició visual per al recull "Poemes visuals", de Joan Brossa, amb una nota escrita amb llapis per una persona no identificada; la nota proporciona instruccions per editar correctament la composició visual, i.e. un pentagrama amb una condecoració (o una medalla). Del recto del full 408 al recto del full 409, una altra prova d'impremta d'una composició visual amb el terme "Muntanya" per al recull "Poemes visuals", de Joan Brossa, amb instruccions escrites amb llapis i amb tinta per tal d'introduir una correcció.
El full 396 s'ha obtingut de reutilitzar un full que conté un fragment d'una composició titulada "Artista revolucionari", mecanografiat. -- Al recto del full 398, una provatura escrita amb llapis per a redactar un text en prosa; i.e. "Text destinat al llibre de [+++] de Tàpies 'Cartes a T[++]"<, editat per Ma[eght?],> i suprimit per l'editor .", escrit amb llapis (corr. en llapis). -- Al recto del full 404, diversos noms de persones i entitats amb el número de telèfon de cadascun, escrits amb llapis o amb tinta, i.e. el nom "Joan Sabi[na?]" escrit amb llapis o la firma "Lumen", i.e. Editorial Lumen, escrit amb llapis. Al verso del full 404, el nom i l'adreça de Barcelona de l'arquitecte Antoni de Moragas i Gallissà, escrit amb bolígraf. -- Al recto i al verso del full 405, diverses provatures escrites amb llapis potser per a redactar un text, i diversos noms escrits amb llapis o amb tinta; i.e. "Conxita M[++]o", "Jordi Guillot" i un número de telèfon, i el nom del diari "Avui" i un número de telèfon. -- El full 406 s'ha obtingut de reutilitzar un full amb text en castellà imprès que es refereix a la fotògrafa Dorothea Lange. Al recto i al verso del full 406, diverses lletres en minúscula escrites amb llapis probablement en relació amb un esquema de rima d'una estrofa. -- Al recto del full 406, una composició visual traçada amb llapis, i.e. diverses línies traçades amb llapis que conflueixen en un punt o eix central, i una fletxa (o una punta d'una fletxa) traçada amb llapis a l'extrem d'una de les línies.

Technical details

Belongs to:
Other > [Manuscrits de poemes visuals, esbossos de poemes objecte o instal·lacions, cartells i referències d'obres]
Credit:
Col·lecció MACBA. Centre d'Estudis i Documentació. Fons Joan Brossa. Dipòsit Fundació Joan Brossa
Series:
Secció Preparació per a l'edició d'obres. Fons Joan Brossa
Publication/Production:
[1975?]
Language:
Catalan
Material type:
Document
Identification number:
A.JBR.03500.011.040
Call number:
BROSSA_MANUS_MAN_PV_00077_011_037