Imagen
[1992]
Document manuscrit i prova d'impremta. -- Un ex-libris del Llegat Ferrater Mora concebut a partir de les inicials "F" i "M" traçades amb tinta negra, disposades en diagonal, dels cognoms del filòsof Josep Ferrater Mora; i.e. una fletxa (o sageta) amb la tija vermella i corba, traçada amb tinta, que segueix el traçat d'un mig cercle (o un arc), amb la punta de la fletxa concebuda com les astes diagonals de la lletra "M", i l'altre extrem de la tija vermella concebut com un perllongament de l'asta horitzontal central de la lletra "F". -- Del recto del full 53 al recto del full 55, tres còpies o proves d'impremta de l'ex-libris del Llegat Ferrater Mora, reprografiat en colors en tres mides diferents.
-- Al recto del full 58, una versió més preliminar de la composició visual traçada amb tinta negra i vermella; i dues provatures traçades amb tinta vermella per a concebre la línia corba de la composició visual. -- Al recto del full 59, potser una versió alternativa més preliminar de la composició visual, traçada amb llapis; i.e. les lletres "M" i "C" sobreescrites amb llapis, i potser una lletra "L" invertida i capgirada amb l'extrem de l'asta vertical traçat al punt convergent de les astes diagonals de la lletra "M", traçat amb llapis.
- Les versions i les còpies de l'ex-libris del Llegat Ferrater Mora estan aplegades amb un portafolis.
- Al recto del full 57, diverses referències numerades de poemes objecte o composicions visuals, i notes en castellà, potser indicacions de correccions, escrites amb llapis; i.e. els títols "Rondalla" i "Charles", o una referència a una composició visual d'un estel de Nadal concebut retallant un bitllet de banc, escrit amb llapis.
- Al recto i verso del full 57, diverses provatures traçades amb llapis per a concebre una composició visual potser amb les lletres "U" i "C" (o "G"); i.e. una lletra "C" (o "G") traçada amb llapis entre les astes verticals d'una lletra "U", arran de l'asta dreta de la lletra "U", traçat amb llapis.

Technical details

Belongs to:
Other
Credit:
Col·lecció MACBA. Centre d'Estudis i Documentació. Fons Joan Brossa. Dipòsit Fundació Joan Brossa
Series:
Subsèrie Poesia visual. Sèrie Manuscrits d'obres. Secció Manuscrits. Fons Joan Brossa
Publication/Production:
[1992]
Language:
Catalan
Material type:
Document
Identification number:
A.JBR.03507.008
Call number:
BROSSA_MANUS_MAN_PV_00080_007
My work is my body, my body is my work.
Helena Almeida