Imagen
[198--199-]
Document manuscrit. -- La figura d'un miratge traçat amb llapis, i.e. una lletra "A" majúscula escrita amb llapis com a punt d'observació de l'efecte òptic del miratge, i, d'aquest punt d'observació del subjecte, dues línies convergents (o línies d'observació) que se separen progressivament, i, a l'extrem de la línia superior, una altra lletra "A" escrita amb llapis com a element real del paisatge observat en l'horitzó, i, a l'extrem de la línia inferior, una lletra "A" capgirada escrita amb llapis com a reflexió de l'element real del paisatge per efecte o producte d'un miratge.
- El full 423 s'ha obtingut de reutilitzar un fragment d'un sobre tramès a Joan Brossa, amb la data "12.JUL.90" al mata-segells.

- Al recto del full 423, el títol "Miralleig" escrit amb llapis, potser més preliminar, i diverses provatures traçades amb llapis per a concebre la composició visual, amb la figura d'un arbre o lletres "R" o lletres "B" per representar l'objecte del paisatge i la seva reflexió per efecte d'un miratge, i una figura humana traçada amb llapis per indicar el punt d'observació del subjecte, traçat amb llapis. Al verso del full 423, dues provatures traçades amb llapis per a concebre la composició visual.
- Al recto del full 422, una referència amb el títol "Miralleig", escrita amb llapis; i, al recto del full 424, una altra referència amb el títol "Miratge", escrita amb llapis. Al recto i al verso del full 422, i al recto del full 424, altres referències de composicions visuals escrites amb llapis, i.e. una composició traçada amb llapis amb una cara d'una persona amb els ulls closos i un teulat de dues aigües per barret, una composició traçada amb llapis amb una lletra "A" partida en dues seccions emmarcades com dos fotogrames, o una composició amb la figura d'una paella i diverses lletres en aquest estri de cuina per a la cocció d'aliments, traçat amb llapis.
- Al recto del full 422, una provatura escrita amb llapis per a concebre els versos d'una composició en vers lliure o un fragment de text en prosa, poc intel·ligible.

Technical details

Belongs to:
Joan Brossa Fonds > Creation of manuscripts > Manuscripts of works > Visual poetry
Credit:
Col·lecció MACBA. Centre d'Estudis i Documentació. Fons Joan Brossa. Dipòsit Fundació Joan Brossa
Series:
Subsèrie Poesia visual. Sèrie Manuscrits d'obres. Secció Manuscrits. Fons Joan Brossa
Publication/Production:
[198--199-]
Language:
Catalan
Material type:
Document
Identification number:
A.JBR.03504.005.032
Call number:
BROSSA_MANUS_MAN_PV_00078_005_026

Related Archive documents

Other related Archive documents

The problem becomes clear, crystal clear: the artist’s canvas becomes a mirror.
Michelangelo Pistoletto