Imagen
[1950?]
Document manuscrit. -- Joan Brossa reconeix a João Cabral de Melo Neto que ha trigat temps a escriure-li, i li respon que sí que té coneixement que Rafael Santos Torroella és a punt d'enllestir l'edició del recull de poesia "Em va fer Joan Brossa". Brossa indica a Cabral de Melo Neto que, des que aquest se'n va anar, ha estat treballant molt en la seva obra, i de fet li anuncia els títols de quatre obres noves que ja té enllestides, i.e. el recull de poemes "Mira Joan la finestra", acabat d'escriure poc després de la marxa de Cabral de Melo Neto a Londres; una obra titulada "Del llop ni [++++]" i el poemari "El tercer fron[t]"; i, tot just acabat d'escriure fa dos dies, l'obra "U no és ningú".
Brossa es defineix com a poeta davant la realitat i el poble. -- El recull de poemes "Mira Joan la finestra" probablement correspon a l'obra publicada sota el títol "Des d'un got d'aigua fins al petroli" (1950); i "El tercer fron[t]" potser a l'obra publicada sota el títol "Poemes entre el zero i la terra" (1951).

Technical details

Belongs to:
Other > El clavell i el martell
Credit:
Col·lecció MACBA. Centre d'Estudis i Documentació. Fons Joan Brossa. Dipòsit Fundació Joan Brossa
Series:
Subsèrie Poesia literària. Sèrie Manuscrits d'obres. Secció Creació de manuscrits. Fons Joan Brossa
Publication/Production:
[1950?]
Dimensions/Duration:
Dimensions: 28,9 x 21,2
Language:
Spanish
Catalan
Material type:
Document
Identification number:
A.JBR.00198.042
Call number:
BROSSA_MANUS_MAN_PL_00035

Related Archive documents

This document is part of...

It could be my bedroom (or something similar to it). Even the same technical characteristics: all the walls and volumes constructed in this module of raw canvas for painters to measure me and measure ourselves.
Pep Agut