Imagen
[1995?]
Document manuscrit. -- Un cartell per a la sisena edició de la Fira d'Art de Salàs de Pallars. El cartell està il·lustrat amb dos cercles concèntrics propis d'una invocació esotèrica, amb la frase "Salim Salàs Salam" escrita amb llapis entre els cercles a manera d'invocació, i, a l'interior dels cercles, la figura d'un cap potser d'animal (o d'un esperit) i diversos signes cabalístics traçats amb llapis. -- Al verso del full 433, diverses provatures escrites amb bolígraf per a concebre la composició visual que il·lustra el cartell. -- Al recto del full 435, un còpia d'una notícia de Josep Ma. Armengol apareguda a l'edició de Barcelona del diari "El Periódico de Catalunya" sobre la participació de Josep M.
Subirachs a la cinquena edició de la Fira d'Art de Salàs de Pallars, i.e. "La Fira d'Art de Salàs de Pallars muestra bocetos de Subirachs: el escultor expone los proyectos de la fachada de la Passió de la Sagrada Família". -- Al recto i al verso del full 436, diverses provatures traçada amb llapis per a concebre la il·lustració del cartell. -- Al recto del full 438, una còpia d'una pàgina del llibre "El gran grimorio del Papa Honorio: con una recopilación de los más raros secretos mágicos" (S.l.: s.n., 19--?]), i.e. el títol de llegenda de foli "El gran grimorio"; la pàgina reprografiada conté dues figures d'invocacions, i.e. la figura que il·lustra el cartell, amb la invocació al dimoni "Ven Astaroth" escrita tres cops entre els cercles concèntrics, i una segona figura amb la invocació "Por el dios santo" i diversos signes cabalístics. Al recto del full 437, una còpia reprogràfica ampliada de la pàgina del llibre que conté totes dues figures d'invocatòries. -- Al recto del full 440, el text del cartell escrit amb bolígraf per una persona no identificada, junt amb el nom i l'adreça de Joaquim Pujol Grau, de Barcelona, escrit amb bolígraf.
El full 433 s'ha obtingut de reutilitzar un fragment d'un element de difusió del Centre Cívic Pati Llimona; el full publicita l'exposició dels "Fills putatius de Miró", "Art postal", i.e. "Consells, advertències, amenaces... i una venjança", del 22 de setembre al 16 d'octubre de 1994. -- El full 440 s'ha obtingut de reutilitzar un full d'un bloc de l'agència de publicitat Vitrubio Leo Burnett. -- Al recto i al verso del full 434, una composició visual o potser un plànol d'una sala, traçat amb llapis. -- El full 436 s'ha obtingut de reutilitzar una carta circular de publicitat comercial de la firma de confecció La Fábrica, de Terrassa, adreçada a Pepa Llopis.

Technical details

Belongs to:
Other > [Manuscrits de poemes visuals, esbossos de poemes objecte o instal·lacions, cartells i referències d'obres]
Credit:
Col·lecció MACBA. Centre d'Estudis i Documentació. Fons Joan Brossa. Dipòsit Fundació Joan Brossa
Series:
Subsèrie Poesia visual. Sèrie Manuscrits d'obres. Secció Creació de manuscrits. Fons Joan Brossa
Publication/Production:
[1995?]
Language:
Catalan
Material type:
Document
Identification number:
A.JBR.03500.011.048
Call number:
BROSSA_MANUS_MAN_PV_00077_011_045