Activitats Tallers

El pesanervis

Taller per a performance a càrrec de Joan Morey

04 al 08 jul. 2016

Joan Morey, Il linguaggio del corpo (performance «Le Fontane_Roma»), 2015

Joan Morey, Il linguaggio del corpo (performance «Le Fontane_Roma»), 2015

Què és una performance? Com es prepara un projecte artístic en aquest format? Què cal tenir en compte abans de realitzar una performance? La performance funciona com qualsevol obra d’art? Per a què serveixen la documentació, els vestigis o les publicacions procedents d’un treball performàtic? Cal ser performer per fer una performance?

Aquest taller pretén donar resposta a aquestes i d’altres qüestions sobre els públics de la performace, el finançament, l’espai de representació, la figura del performer, la durada, la seriació, els drets d’imatge, el pla estratègic i els múltiples aspectes pràctics per utilitzar la performance com a mitjà d’expressió artística d’una manera eficaç.

A més de ser una disciplina artística a l’ús, la performance funciona en moltes ocasions com una via d’escapament per a la pràctica artística en temps de crisi. I no ens referim només a la crisi econòmica, sinó també a la crisi de l’artista enfront del sistema de l’art, a la crisi davant la creació d’objectes i fins i tot a la crisi de producció de sentit. La utilització de la performance pot intercalar-se aquí com a motor, llenguatge o camp de proves, i els qui la practiquen l’hauran d’adaptar a les seves necessitats, esquivar els modismes que l’envolten i saber si es tracta o no del mitjà d’expressió adequat per dur a terme la seva tasca creadora.

Programa

DEL 4 AL 8 DE JULIOL DE 2016, DE 17 A 20 h

Sessió oberta: Divendres 1 de juliol de 2016, 18 h
Presentació del taller i projecció del documental
Marina Abramovic: The Artist is Present, de Matthew Akers i Jeff Dupre
(2012, 99 min)
Lloc: Auditori Meier. Entrada gratuïta. Aforament limitat


Joan Morey (Mallorca, 1972) explora nombrosos mecanismes de producció artística que prenen la performance com a punt de partida. En la majoria dels seus projectes porta al límit els estàndards d’aquest llenguatge amb una intenció clara: «forçar la màquina». Això li permet explorar altres possibilitats de la performance o reformular la metodologia utilitzada en cada projecte i alhora l’obliga a resoldre les mancances que, des d’un àmbit artístic convencional, apareixen en relació amb la producció, la gestió o l’exposició de la performance. En aquest taller l’artista mostrarà parts ocultes d’alguns projectes i revelarà algunes de les seves maneres de fer, a més d’aportar altres exemples i anàlisis de casos.

Patrocinador principal d'activitats:

Inscripció

SESSIÓ OBERTA
Lloc: Auditori Meier. Entrada gratuïta. Aforament limitat

TALLER
Lloc: Espai taller. Preu: 30 €. Estudiants i aturats: 15 €. Gratuït amb carnet Amic. 20 places disponibles.

Adreçat a artistes, estudiantes d’últims cursos i persones interessades.

Preinscripció: del 13 al 26 de juny. Cal enviar un escrit d’un foli com a màxim, explicant la formació i les motivacions per realitzar el taller, a amics@macba.cat.

Inscripció: del 27 al 30 de juny a la recepció del museu, prèvia selecció i confirmació de plaça.

Contacte

Programes públics
macba@macba.cat
Tel: 93 481 33 68

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Continguts relacionats

Activitats

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.