Activitats Cursos i seminaris

Ecologies mutants en l'art contemporani: esdevenirs posthumans

III Simposi Internacional

30 gen. 2019

9 h - 19.15 h

Fruit Belt, Martin Llavaneras, 2017

Fruit Belt, Martin Llavaneras, 2017

Com podem captar les crisis sistèmiques que sacsegen el nostre present des del punt de vista d'una crisi general de la subjectivitat, com l'efecte d'una concepció reduccionista de l’ésser i del domini totalitari del llenguatge i del significant sobre altres matèries d'expressió? De quina manera un renovat sentit de finitud, responsabilitat i acceleració de les nostres societats tecnològicament mediatitzades pot desmantellar la consistència eterna i universal de l'ésser, de les relacions socials i dels sistemes de valor? Partint d'aquest sentit, com es pot alimentar una elaboració processual de l’ésser en relació amb l'alteritat, en un desplaçament elemental de la individualitat a la transversalitat, a la producció d'assemblatges més que humans? Quines eines poden mobilitzar les pràctiques artístiques, pedagògiques, urbanístiques, activistes, etc., per dur a terme una revolucionària reconstrucció de la sensibilitat que pugui transformar l'estat de les coses? + info

Conferència inaugural a càrrec del Dr. Rick Dolphijn, professor a la Facultat d'Humanitats de la Universitat d'Utrecht i Professor Honorari a la Universitat de Hong Kong. La ponència marc anirà seguida de presentacions a càrrec d'artistes, curadors/es, investigadors/es, historiadors/es de l'art, activistes i productors/es culturals seleccionats prèviament mitjançant una crida oberta a participacions.

Ecologies mutants és un simposi organitzat pel Grup de recerca AGI (Art, Globalization, Inteculturality) de la Universitat de Barcelona. Coordinat i moderat per Christian Alonso.

Programa

DIMECRES 30 DE GENER DE 2019, de 9 a 19.15 h.
Lloc:
Auditori Meier. Accés per a persones amb mobilitat reduïda a través de l’edifici Meier (recepció del museu)
Preu: gratuït. Amb inscripció prèvia.
Accedeix al programa complet aquí


Inscripció Reserva la teva plaça fent clic al botó.

Amb la col·laboració de:

Contacte

Programes públics
macba@macba.cat
Tel: 93 481 33 68

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.