Activitats Tallers

Presentació i taller creatiu per Curro Claret en el nou MACBA Store Laie

25 març 2015

MACBA Store Laie

MACBA Store Laie

En el marc del projecte Creative Raval, el dimecres 25 de març, a les 17.30 h, el dissenyador Curro Claret explicarà com han nascut algunes de les seves peces realitzades gràcies a la col·laboració amb la Fundació Arrels, que ajuda persones sense llar. Tot seguit es durà a terme un taller de creació d’objectes sostenibles i solidaris a partir de “la Peça”.

Creative Raval presenta una selecció de projectes creatius de disseny de producte desenvolupats, co-creats o inspirats en el Raval. Gràcies a la col·laboració entre Obsessive Collectors, el MACBA i Laie, aquests projectes s’aniran presentant al MACBA Store Laie al llarg de l’any.

El 25 de març a les 17.30 h, el dissenyador Curro Claret, elegit representant icònic d’aquests valors per la seva filosofia i la seva visió del disseny, serà el protagonista d’una presentació-taller dedicada a explicar com ha nascut “la Peça”, un els seus dissenys amb caràcter social més emblemàtics: una peça metàl·lica, senzilla, pràctica i inspiradora, que funciona com a nus de connexió entre tres potes i una base que es poden aconseguir al carrer.

Curro Claret va desenvolupar el projecte el 2010 amb l’objectiu que estigués disponible per a tots aquells col·lectius més o menys marginats, exclosos socialment o no, que veiessin en la proposta una oportunitat per introduir la creativitat i el treball manual en el seu procés de recuperació. A Barcelona, el dissenyador industrial col·labora regularment amb el taller “prelaboral” La Troballa, impulsat per la Fundació Arrels, oenagé amb seu al Raval que ajuda persones indigents i sense llar.

Després de la presentació, a les 18 h, Curro Claret i la Fundació Arrels compartiran amb uns quants afortunats inscrits al workshop “La Peça: manual de segon ús” la construcció d’un petit i útil objecte domèstic com un tamboret o una tauleta auxiliar, a partir de simples elements que es poden trobar al carrer, o aprofitant objectes fets servir i a punt per a un segon ús. En acabar el taller, cada participant s’endurà a casa el seu objecte de disseny ètic, sostenible i autoproduït, i alhora haurà contribuït a sostenir la Fundació Arrels.

Programa

DIMECRES 25 DE MARÇ DE 2015, A LES 17.30 H
Lloc: MACBA Store Laie + Aula 0 MACBA.

PRESENTACIÓ: Curro Claret i Creative Raval
Horari: de 17.30 a 18 h. Entrada lliure
– Introducció del projecte de selecció Creative Raval a càrrec dels organitzadors.
– Presentació per Curro Claret del projecte “La Peça”, la seva filosofia de treball i la col·laboració amb la Fundació Arrels.
– Breu presentació de l’activitat de la fundació i del taller La Troballa, a càrrec de Fundació Arrels.
Al final de la presentació, els assistents podran comprar un dels tamborets realitzats per la Fundació Arrels en col·laboració amb Curro Claret.

WORKSHOP: “La Peça: manual de segon ús”, per Curro Claret i Fundació Arrels
Horari: de 18 a 19.30 h
Com participar-hi: 40 € IVA inclòs (la inscripció inclou el material i la Peça i l’objecte realitzat). Inscripcions: envieu una sol·licitud de reserva a activitats@laie.es. Nombre de participants: 8 persones màx.

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.