Activitats Cursos i seminaris

Sobre Nietzsche. El filòsof com a artista

A càrrec de Miguel Morey

05 al 06 maig 2014

Auditori MACBA

Auditori MACBA

Auditori MACBA. Entrada gratuïta. 140 places.

L’objectiu d’aquestes dues sessions és traçar una diagonal a través de l’obra de Friedrich Nietzsche, prenent en consideració la importància que dóna a l’art i a la relació entre art i pensament. Es partirà del lloc que aquestes qüestions ocupen en la seva obra més primerenca, El naixement de la tragèdia (el seu wagnerisme juvenil, la contraposició entre Apol·lo i Dionís, la plàstica i la música, la reivindicació d’una metafísica artística…) i altres treballs afins del mateix període (Sobre veritat i mentida en sentit extramoral, El libro del filósofo, especialment els fragments en els quals es reivindica l’art com a forma de coneixement i la figura del filòsof artista com aquell que «inventant coneix i coneixent inventa», etc.).

La segona sessió es dedicarà a la manera en què aquestes qüestions són formulades en el tram final de l’obra nietzschiana, que es podria considerar que culmina en l’experimentalisme i el perspectivisme plasmats en La gaia ciència, el punt programàtic del qual es troba en l’aforisme 54.

Programa

DILLUNS 5 I DIMARTS 6 DE MAIG, DE 18 h A 21 h

Miguel Morey Farré (Barcelona, 1950) és un dels filòsofs més notables i influents de la seva generació, catedràtic emèrit de Filosofia de la Universitat de Barcelona i reconegut traductor de Michel Foucault, Gilles Deleuze, Giorgio Colli o Pascal Quignard. És autor, entre d’altres obres, de Lectura de Foucault (Madrid, 1983); Camino de Santiago (Madrid, 1987); Nietzsche, una biografía (Barcelona, 1993); Deseo de ser piel roja (XXII premi Anagrama d’Assaig, Barcelona, 1994); Pequeñas doctrinas de la soledad (Mèxic/Madrid, 2007); i Hotel Finisterre (Barcelona, 2011).

Inscripció

Auditori MACBA. Entrada gratuïta. 140 places.

Cal inscripció prèvia

Contacte

Programes públics MACBA
Tel. 93 481 79 00
pei@macba.cat

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Continguts relacionats

Àudios

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.