VIDEO

Entrevista a Juan José Lahuerta

Nonument

Categoria
Altres / Entrevistes a artistes

Juan José Lahuerta és arquitecte, professor d'Història de l'art i de l'arquitectura a l'ETSAB i cap de Col·leccions del MNAC.

Qui sustenta un monument i qui el legitima? Quins mecanismes de control genera el seu voltant? Hi pot haver monuments que no reforcin ni propaguin el discurs del poder? Pot ser el monument, simultàniament, cosificació de la nostàlgia i punta de llança per als desigs futurs?...

Aquestes són algunes de les preguntes plantejades en les entrevistes que es presenten com a part del procés de reflexió de "Nonument".

Nonument és un projecte amb el qual el MACBA convida 23 artistes del seu entorn perquè reflexionin sobre com es pot incidir avui, des de les pràctiques de l’art, en els problemàtics vincles entre esdeveniment, commemoració, estètica i ciutat. El resultat és un conjunt de propostes inèdites –específicament concebudes per a aquesta exposició–, on s’observa de quina manera els llenguatges artístics reinterpreten la tradició del monument.
Alhora, Nonument pretén constituir-se com un laboratori obert sobre la imminent proliferació de símbols que colonitzen els espais reals i virtuals del nostre entorn, una plataforma discursiva que investigui quines són les condicions en les quals els artistes s’incorporen a aquests debats urgents.

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Continguts relacionats

Activitats

Exposicions

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.