VIDEO

FONS #05: Josep Maria Mestres Quadreny. Procés de treball

Josep Mª Mestres Quadreny

4/03/2013
Categoria
Fons audiovisual / Entrevistes a artistes

El Fons de documentació audiovisual fa un repàs de la trajectòria dels artistes, que expliquen les seves obres de la Col·lecció MACBA.

Un dels descobriments que més profundament ha marcat la trajectòria artística del compositor Josep Maria Mestres Quadreny va tenir lloc davant d’una litografia de Joan Miró. Després de contemplar detingudament l’obra*, Mestres Quadreny es va sorprendre quan va comprovar que el que a primera vista semblaven taques bolcades aleatòriament en el paper, no eren sinó el resultat d’una minuciosa reconstrucció traçada per Miró.

L’atzar i la intervenció de l’artista conformen per a Mestres Quadreny les bases d’un meticulós sistema creatiu en què aleatorietat i estructura avancen de la mà i donen lloc a un art innovador, polièdric i avantguardista que es nodreix tant de fonts humanístiques com científiques.

En aquest vídeo Mestres Quadreny ens parla sobre els seus referents teòrics i artístics i ens guia a través de la seva cosmovisió personal pels processos de composició i recepció musical.

* Coberta de la revista Derrière le miroir, núm. 125-126. París: Maeght Editeur, abril de 1961


 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Continguts relacionats

Vídeos

Artistes

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.