VIDEO

Cartografia sobre l'art i la sida a Espanya. Històries de l’art des de Barcelona

Equipo Palomar

Categoria
Educació / Altres

Quantes històries de l'art conformen el nostre imaginari educatiu?

Amb Històries de l'art des de Barcelona plantegem un nou programa que irrompi en la gran narrativa de la història de l'art i provoqui noves entrades sobre allò que el discurs normalitzat ha soterrat o que, directament, ha obviat. Aquest és un programa que busca obrir nous espais inèdits a l'aula, i plantejar dubtes i fissures en el discurs hegemònic de l'art.

El programa, entès com una sèrie de vídeos en obert, s'anirà conformant a partir de la invitació a diversos artistes, teòrics i activistes a qui se'ls proposarà plantejar una nova lectura d’un episodi concret de la història de l'art. Aquestes lectures són significatives quan les connectem amb els nostres contextos històrics més pròxims. És per això que geogràficament els continguts d'aquestes múltiples històries de l'art estaran molt lligades al context de Barcelona, Catalunya i l'estat espanyol.

Presentem el primer capítol "Cartografia sobre l'art i la sida a Espanya" ideat i produït per Equipo Palomar on s’examina el concepte anomenat Gran transició, que va ocupar les dècades que van dels seixanta als noranta, quan en la majoria dels països occidentals es va experimentar una transició històrica en les creences sexuals i en els comportaments íntims, però on molts d'aquests progressos cap a una major llibertat es van haver d'enfrontar a reaccions com les de la resposta a l’epidèmia de la sida als inicis dels anys vuitanta. Com es construeix aquesta transició a Espanya? De la mà de quins col·lectius i artistes aquests canvis socials i culturals van emergint en l'esfera pública? Què va significar la crisi de la sida?

Amb el suport de:

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Continguts relacionats

Vídeos

Activitats

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.