Activitats Tallers

El mapa al plat

P2P D’igual a igual. Tallers amb artistes i docents

06 al 27 feb. 2019

18 h

Foto: Lili Marsans

Foto: Lili Marsans

El taller pren com a punt de partida la idea d'una ciutat que configura unes formes identitàries i diverses de cuinar i menjar en relació amb la seva situació geogràfica, política, històrica, econòmica i cultural. Ens definim no només a través del que tastem, sinó també a través del que no tastem; els hàbits de consum ens revelen el que abunda i el que s'oblida, el que manca i el que sobra, reflecteixen els privilegis i les discriminacions, ens parlen sobre el domini, sobre aspectes de les construccions culturals i el gènere, les relacions del poder i el mercat.

El taller proposa una sèrie de pràctiques culinàries a través de les quals descobrirem una ciutat única en les seves especificitats i múltiple en funció dels ingredients amb els quals cuinem, els sabors, aromes i gestos que ens influeixen i modelen.

En la ciutat neoliberal la cuina pot produir-se en forma d'explotació laboral, però també en comunitat en forma de festa i celebració; la cuina pot ser també amor, menjar és nodrir-se o no, segons com. La cuina és, en definitiva, una eina d'anàlisi constel·ladora que ens ajuda a mapejar la ciutat.

Compartir taula, nevera, fogons i plat ens relata aspectes d'allò íntim, allò emocional, el que ens vincula en comunitats, allò individual i allò col·lectiu, la tradició i la ruptura d'aquesta.

A càrrec de Marina Monsonís

Programa

DIMECRES 6 I 27 DE FEBRER, a les 18 h
Lloc:
Aula 0
Preu: Gratuït. Amb inscripciò prèvia.

En col·laboració amb:

Contacte

Educació
educacio@macba.cat
Tel. 93 412 14 13

Informació de contacte

#CiutatOberta Participa a la conversa!Gràcies al mecenatge educatiu de la Fundación Banco Santander. Som conscients que per contribuir a l’art contemporani cal donar suport a l’ensenyament i promoure un sistema pedagògic que refermi la creativitat i l’experiència estètica.

La Fundación Banco Santander comparteix plenament aquesta filosofia amb nosaltres, i és per això que un any més col·labora amb el MACBA actuant com a mecenes del seu Programa de Formació Permanent del Professorat.

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Continguts relacionats

Activitats

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.