Accessibilitat

Creiem que l’art ha d’actuar com a motor de reflexió i transformació social. Per això, impulsem un programa d’accessibilitat amb la voluntat de promoure l’accés de tots els col·lectius a l’art contemporani; i també amb el desig d’acollir i articular nous debats i conjuntures crítiques en l’àmbit de l’art i la diversitat funcional.

introducció
En el nostre compromís amb l’accessibilitat universal, duem a terme una revisió contínua per a la millora de les instal·lacions, així com dels principis conceptuals. Pel que fa als programes, generem activitats que afavoreixen l’aproximació als continguts del museu i incorporem recursos adaptats a les diverses necessitats dels públics. Entenent la diversitat com un element d’experimentació i aprenentatge col·lectiu, intentem fer possible que tothom pugui gaudir dels espais, de les activitats i de les experiències estètiques proposades. Entrada gratuïta a les exposicions amb un acompanyant presentant document acreditatiu de la situació de discapacitat. En cas que hi hagi cues, les persones amb discapacitat o mobilitat reduïda tindran dret d’accés preferent per a la cua d’entrada anticipada.
RECURSOS D’ACCESSIBILITAT
A la recepció del museu es poden demanar els següents recursos
RECURSOS D’ACCESSIBILITAT
Accessibilitat auditiva

Bucles magnètics per a les persones amb baixa audició que portin audiòfon.
Accessibilitat visual

El MACBA compta amb monocles i lupes a disposició del públic amb baixa visió.

Disposem de recipients d’aigua per als gossos d’assistència.

Les obres destacades disposen de locucions descriptives, les trobareu a l’App del MACBA.
Descarrega’t la informació d’accés al museu per a persones amb discapacitat visual:
Descarrega
Accessibilitat física

El MACBA té rampes, ascensors que comuniquen les diverses plantes

El MACBA disposa d’espais de repòs amb seients i cadires plegables.

També trobareu lavabos adaptats.

Teniu a la disposició dels visitants dues cadires de rodes que poden ser sol·licitades a la recepció del museu.
Els visitants que s’hagin de desplaçar amb cadira de rodes poden sol·licitar un monocle a la recepció del museu per apropar-se a les obres amb més facilitat.
Accessibilitat cognitiva
Oferim visites per a persones amb discapacitat intel·lectual o necessitats de suport a la comprensió. En tots els casos, són activitats participatives, dinàmiques i sensorials, amb adaptació dels discursos i els continguts segons les característiques del grup.

*De moment, les visites no estan actives fins a nou avís