VIDEO

Som i serem les mateixes persones després de beure i viure del comú?

María Eugenia Rodríguez Palop

3/03/2018
Categoria
Fons audiovisual / Conferències i debats

El comú, els comuns, els béns comuns, el bé comú, el procomú, el caràcter comunal... Diverses i matisades maneres d’apel·lar a una activitat i a una gestió comunitària que avui resulta molt seductora per a bona part de la ciutadania i que ha arribat a adquirir una indubtable rellevància política. Però, en què es tradueix avui aquesta aspiració secular que s’enfronta en la mateixa mesura a l’omnipotència de l’Estat i al salvatgisme del mercat? Quins pressupòsits antropològics i morals exigeix la definició i la gestió del comú? Quin tipus de transformacions polítiques hauríem d’abordar per parlar seriosament d’un món en comú?

María Eugenia Rodríguez Palop és professora titular de Filosofia del Dret, Filosofia Política i Drets Humans a la Universidad Carlos III de Madrid. Actualment, és subdirectora i responsable de Relacions Internacionals de l’Instituto de Derechos Humanos Bartolomé de las Casas de la Universidad Carlos III de Madrid, on a més dirigeix la Càtedra Unesco «Violencia y derechos humanos: gobierno y gobernanza», la Càtedra Antonio Beristain d’Estudis sobre el Terrorisme i les seves Víctimes, i el Grup d’Estudis
Feministes. També és codirectora del Màster en Drets Humans i Democratització de la Universidad Externado de Colombia. Ha publicat diversos llibres en coautoria, les monografies La nueva generación de derechos humanos. Origen y justificación (Dykinson, Madrid, 2001; segona edició revisada i ampliada, 2010) i Claves para entender los nuevos derechos humanos (La Catarata, 2011).

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Continguts relacionats

Activitats

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.