La xarxa està constituïda per catorze institucions: el Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS, Madrid); el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA, Barcelona); el Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen (M HKA, Amberes, Bèlgica); el Muzeum Sztuki Nowoczesnej w Warszawie (Varsòvia, Polònia); el SALT (Estambul i Ankara, Turquia); el Van Abbemuseum (VAM, Eindhoven, Països Baixos); Museum of Contemporary Art (Zagreb); Haus der Kulturen der Welt (Alemanya); ZRC SAZU (Eslovènia); Institute for Radical Imagination (Itàlia); Tranzit.ro (Romania); Visual Culture Research Center (Ukraine); la National College of Art and Design (NCAD); la Dublin and Valand Academy (Gothenburg University) i dos membres associats; IMMA (Irlanda) i WIELS (Bélgica), juntament amb la L’Internationale Association.

La primera col·laboració de L’Internationale es va concretar en el projecte: 1957-1986- l’art des del declivi del modernisme fins a l’auge de la globalització, que es va dur a terme entre el 2010 i el 2012. El segon gran projecte, que es va desenvolupar entre el 2013 i el 2017, es va titular Els usos de l’art: el llegat del 1848 i el 1989. Les dues dates triades van marcar dos punts d’inflexió en la formació d’una nova ciutadania. El juny del 2018 va començar el tercer projecte, titulat Our Many Europes, un nou programa de quatre anys que se centra en la dècada de 1990, la dècada que va veure el naixement de l’Europa contemporània. El quart projecte cooperatiu europeu liderat per L'Internationale és Museum of the Commons, centrat en els temes del clima, la cooperació translocal i les estratègies artístiques de curació i reparació.

EU co founded logo - L'Internationale - 2024

Finançat per la Unió Europea. Les opinions i punts de vista expressats només comprometen a les seus/ves autors/es i no reflecteixen necessàriament els de la Unió Europea o els de l'Agència Executiva Europea d'Educació i Cultura (EACEA). Ni la Unió Europea ni la EACEA poden ser considerats responsables d'ells.


L'Internationale Online


Activitats