Refugee Friendly

L’any 2018 el MACBA va signar un acord amb l’ONG Refugee Friendly, dedicada a generar amistat entre locals i refugiats a través de les seves aficions, tot convidant-los a assistir a esdeveniments culturals. Aquest acord permet que refugiats que han arribat recentment a Barcelona puguin gaudir de les activitats dels Amics del MACBA.

Black Barcelona

Black Barcelona és un espai per a la visibilització, el reconeixement i la trobada de la comunitat afrodescendent, africana i aliats a través de diverses activitats literàries, teatrals, musicals, gastronòmiques o de moda. La col·laboració del MACBA amb Black Barcelona inclou activitats acollides i programació conjunta de manera regular.

Barcelona Tech City

El MACBA ha signat una aliança estratègica amb Barcelona Tech City per oferir visites al Raval a emprenedors que han arribat recentment a la ciutat i a les seves famílies per tal que coneguin l’oferta cultural del barri i del MACBA. Barcelona Tech City és una associació oberta al conjunt de l’ecosistema tecnològic local i internacional amb seu a Barcelona.

Metzineres

Metzineres és un entorn d’Aixopluc per a Dones que Usen Drogues Sobrevivint Violències alhora que també és el primer programa integral de reducció de danys exclusiu per a dones i persones de gènere dissident a Catalunya. Aquest procés de relació que iniciem conjuntament vol anar a l’encontre d’un espai de confiança i complicitat on el col·lectiu pugui conèixer i descobrir, en les estratègies de l’art contemporani, eines d’apoderament personal i col·lectiu.