25 anys

El 2020 vam celebrar els 25 anys del MACBA, un espai per al descobriment i el coneixement col·lectiu, un lloc inspirador on aprendre, experimentar i gaudir. Durant aquest temps, Barcelona s’ha transformat, i també ho han fet les vides dels qui l’habiten i la visiten. Des del museu hem treballat, des del primer dia, per fer de l’art un amplificador de mirades crítiques. Et convidem a recordar aquests darrers anys tot pensant en el futur que ha de venir.COL·LECCIONABLES

Propostes setmanals per apropar-te a la Col·lecció MACBA.

Quina va ser la primera obra de Col·lecció? Quina ha estat la més viatgera? Quines van ser les primeres artistes a exposar al MACBA? T’ho expliquem!

Veure-les totes


Compartir. Descobrir. Habitar.

Inaugurem una sèrie especial de càpsules d'àudio que t’acompanyaran en la visita al museu dibuixant un itinerari temàtic a través d’una selecció d'obres i moments clau d’aquests 25 anys del MACBA.

Amalia Pica "Procesión de Ocho", 2017
Compartir

Venir al MACBA és venir a descobrir noves realitats, no a re-conèixer allò que ja es coneix. És venir a deixar-se sorprendre, a investigar i a transitar nous camins.

Guerrilla Girls (Grup d'artistes) "Do Women Have To Be Naked To Get into the Met. Museum?", s.d.
Descobrir

El museu fa de radar del seu temps. I tal com diria l’artista Maria Ruido, potser l’art no canvia el món, però canvia les persones que poden canviar el món.

Irene Fortuyn / Robert O'Brien "Neighbours", 1996
Habitar

Volem posar la vida en el centre per aprendre mentre estem juntes. Per forjar comunitats i complicitats amb visitants, estudiants, passejants i amb els veïns del Raval.


La Col·lecció virtual

El MACBA a les mans sense sortir de casa. A la visita virtual de la mostra de la Col·lecció no només resseguiràs els diversos àmbits i les obres exposades, sinó que també hi sentiràs les veus de les persones del museu que n’han tingut cura, hi exploraràs perspectives poc habituals i faràs recorreguts que no se t’haurien acudit mai. Comença ara el teu recorregut ple de curiositats i continguts inèdits que no et deixaran indiferent.

Tres obres i una plaça

Tres obres de la Col·lecció MACBA donen la benvinguda al museu des de diferents ubicacions de la plaça dels Àngels, connectant l’activitat del museu amb el batec del barri. Et proposem un recorregut audiovisual per conèixer l’origen d’aquestes obres que trenquen la barrera entre l’objecte artístic i un públic que les pot tocar i viure.

Portes obertes

JORNADA DE PORTES OBERTES

28 i 29 de novembre de 2020

Et convidem a un cap de setmana de portes obertes en el qual podràs visitar totes les exposicions: Fina Miralles. Soc totes les que he sigut, Tony Cokes. Música, text, política, Acció. Una història provisional dels 90 i Plaga, així com la mostra permanent Un segle breu: Col·lecció MACBA.

T’hi esperem!
De tu a tu
Amigo MACBA - 25 años

Si vas néixer el 1995, tenim un regal per a tu!

Si ets del 95 vol dir que enguany en fas 25, com el MACBA, i això ho hem de celebrar! Entre el 14 i el 30 de novembre, et regalem un any de carnet Amic MACBA. Així podràs accedir al museu tantes vegades com vulguis amb visites exclusives, descomptes i molts altres avantatges. Només has d’emplenar el formulari d’inscripció i incloure el codi promocional AMIC25.

Vull ser Amiga / Amic del MACBA

5 tote bags × 5 artistes

5 tote bags × 5 artistas

Per celebrar els nostres 25 anys hem proposat als artistes Mar Arza, Carlos Bunga, Lúa Coderch, Regina Giménez i Matt Mullican la realització d’una peça per a la producció d’una edició limitada de tote bags. Cadascun d’ells ha creat una proposta inèdita per a l’ocasió.

La col·lecció de 5 tote bags ha estat creada i confeccionada localment, i estarà disponible a MACBA Store Laie.

Aconsegueix la teva!