Convocatòria de compra d’obra artística

L’impuls d’aquesta mesura té l’objectiu, d’una banda, de reconèixer i patrimonialitzar generacions que no estan plenament representades als fons públics i, de l’altra, fer arribar recursos al conjunt del teixit vinculat a l’art a Barcelona.

Les persones interessades poden fer arribar la seva proposta, juntament amb el formulari adjunt, a l’adreça adquisicionsajuntament [at] macba [dot] cat.

El termini per enviar les sol·licituds acaba el 22 de març de 2021 a les 23:59 h.

Preguntes freqüents

Què he de fer si la meva obra ha estat seleccionada?

Aviat el MACBA es posarà en contacte amb tu per començar els processos administratius necessaris per formalitzar la compra i el posterior dipòsit de l’obra. Si, passada una setmana després de la resolució, encara no has rebut cap notificació, posa’t en contacte amb adquisicionsajuntament [at] macba [dot] cat.

És molt important recordar que no es poden entregar les obres a cap dependència municipal ni al MACBA fins que no acabi la formalització de la compra i el dipòsit.

Un cop adquirida, on es dipositarà l’obra?

Després de la comunicació de les obres seleccionades, s’iniciarà el procés de compra per part del MACBA i la posterior cessió a l’Ajuntament de Barcelona, que en serà el propietari. Després, l’Ajuntament de Barcelona farà el dipòsit en comodat a les col·leccions públiques i els museus més adients per a cadascuna de les obres.

Quan puc portar l’obra al museu de destí?

És molt important recordar que no es poden entregar les obres a cap dependència municipal ni al MACBA sense autorització prèvia. Una vegada finalitzi el procés de compra i es confirmi el dipòsit en comodat per part de l’Ajuntament de Barcelona, el museu on vagi destinada l’obra es posarà en contacte amb l’autor o galeria per acordar amb anterioritat i de mutu acord el dia i l’hora de l’entrega.