Activitats Professorat

Sessió de treball entorn de l’exposició Jaume Plensa

Dirigida a mestres de primària

12 des. 2018

18 h

Jaume Plensa

Jaume Plensa "Jerusalem", 2006

En aquesta sessió explorarem el treball escultòric de Jaume Plensa no sols com una sèrie d’objectes que ocupen un espai, sinó com a espais on es desenvolupen relacions que ens inclouen a tots. Plensa és un artista de materials, sensacions i idees. Treballarem amb els seus diversos referents (la literatura, la poesia, la música i el pensament) i també amb la força i la tensió que generen els binomis (llum/foscor, silenci/so, lleuger/compacte) que travessen moltes de les seves peces.

Per a Jaume Plensa l’escultura és una forma d’interrogació radical, i aquest serà el nostre punt de partida: no buscar afirmacions, sinó examinar la potencialitat de l’escultura com a eina d’interrogació a l’aula. A partir d’aquestes interrogacions i dels elements que conformen el treball de Plensa, veurem com podem activar aquestes qüestions a l’aula a través del treball amb el llenguatge, el cos, el so, l’absència, el desig, la impossibilitat o el temps.

Adreçat a mestres de primària per preparar la visita autònoma amb els seus alumnes.

Programa

DIMECRES 12 DE DESEMBRE DE 2018, a les 18 h
Lloc:
Sales d'exposició Jaume Plensa
Preu: Gratuït. Amb inscripció prèvia
Places disponibles: 40. Places exhaurides.

Contacte

Educació
educacio@macba.cat
Tel. 93 412 14 13

Informació de contacteGràcies al mecenatge educatiu de la Fundación Banco Santander. Som conscients que per contribuir a l’art contemporani cal donar suport a l’ensenyament i promoure un sistema pedagògic que refermi la creativitat i l’experiència estètica.

La Fundación Banco Santander comparteix plenament aquesta filosofia amb nosaltres, i és per això que un any més col·labora amb el MACBA actuant com a mecenes del seu Programa de Formació Permanent del Professorat.

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Continguts relacionats

Exposicions

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.