Audio

Tema 2: La comunicació i la política. Curs "Sèries en sèrio" a càrrec de Jorge Carrión

13 mai. 2014
Categoria
Àudio relacionat

Segona sessió. Dimarts 13 de maig de 2014
Jorge Carrión i Concepción Cascajosa
Tema 2: La comunicació i la política (The Good Wife i House of Cards)

«Potser la veritat ha deixat de ser narrativa» apunta Jorge Carrión a propòsit de la crisi que estan experimentant, en la ficció televisiva actual, personatges com el «detectiu privat» o el «periodista», aquells xerpes que ens guiaven cap a la llum en les ficcions del segle passat. En el seu lloc, en aquesta segona dècada del XXI, guanyen protagonisme les figures del «cap de comunicació» o el «gestor de catàstrofes».

El periodista ‒en el seu paper d'a agent lliure i independent que investiga, destapa i informa– desapareix ara ofegat per la precarietat laboral, la blogosfera i l’omnipotència de les grans corporacions de comunicació mediàtica. Quan el sistema es trenca i els ideals es desintegren, els manipuladors professionals assumeixen el control de la informació per gestionar-la tal com volen els poders fàctics de torn. I ja només el «hacker» sembla oferir-nos una escletxa d’esperança enmig d’aquest embull conspiratiu.

Jorge Carrión i Concepción Cascajosa ens proposen un recorregut lúdic per la ficció televisiva de gènere polític de les dues últimes dècades, a través de sèries com El ala oeste de la Casa Blanca, The Good Wife, House of Cards, Boss, The Newsroom, Scandal o Ray Donovan.

Continguts relacionats

Àudios

Activitats

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.