Activitats Cursos i seminaris

Marina Garcés. Encarnar la crítica

Seminari Pei Obert

06 maig al 03 juny 2019

16 - 19 h

Marina Garcés

Marina Garcés

La proposta d’aquest curs consisteix a pensar l’experiència de la crisi com a esclat de la imaginació crítica després del 2011. Si l’any 2001, amb el col·lapse de les Torres Bessones de Nova York, va suposar la fi de la distinció guerra-pau i la posada en qüestió del concepte de «llibertat», el 2011 marca un abans i un després en les maneres de patir i de lluitar contra el capitalisme global i reobre el problema de l’emancipació i els seus sentits. Després de les primaveres àrabs, el 15-M i el referèndum de Grècia contra la troica, l’experiència de la crisi s’instal·la a les nostres vides com una nova excepcionalitat permanent que esborra el futur i estreny els temps i els espais del que és vivible: el temps es fa catàstrofe i l’espai es fronteritza.

En la condició pòstuma que s’estén entre la catàstrofe i la frontera, quins són els imaginaris possibles de l’emancipació en el món post-2011? Si el món global s’enfronta i es fragmenta sota l’amenaça de la seva destrucció, com podem imaginar un món comú? Amb quines eines culturals, materials i filosòfiques? En aquest seminari abordarem aquestes preguntes de manera col·laborativa i des d’un exercici de pensament situat.

Marina Garcés es filòsofa i professora a la Universitat Oberta de Catalunya.

NOTA: Aquest seminari es desenvolupa en el marc del Programa d’Estudis Independents del MACBA.

Programa

DILLUNS 6, 13, 20, 27 DE MAIG I 3 DE JUNY, de 16 a 19 h.
► Lloc:
Auditori Convent dels Àngels.
► Inscripció gratuïta. 10 places adjudicades a través de convocatòria oberta enviant una carta de motivació a docenciapei@macba.cat abans del 15 d’abril.

Contacte

Docència PEI
docenciapei@macba.cat
Tel: 93 481 33 68

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.