Activitats Cine i vídeo

Segona presentació del projecte documental "30anyspositius”

Activitat entorn al 30 aniversari del mural de Keith Haring

15 feb. 2019

19 h

Captura de vídeo, enregistrament realitzat per César Melero de l’acció del mural

Captura de vídeo, enregistrament realitzat per César Melero de l’acció del mural "Tots junts podem parar la sida" (1989) de Keith Haring, inclòs en el documental "30 anys +" (2018) de Lulu Martorell y Roger la Puente

El matí del 27 de febrer de 1989, Keith Haring va intervenir a la plaça Salvador Seguí del Raval amb el mural Tots junts podem parar la sida. En el documental 30 anys +, Lulu Martorell i Roger la Puente parteixen de l’enregistrament audiovisual d’aquella intervenció per explorar tot el que ha provocat la sida en els darrers trenta anys a Barcelona, revisant alhora reptes, solucions, encerts i conquestes assolides.

Gràcies a la complicitat de la Keith Haring Foundation i de l’Ajuntament de Barcelona, el mural va ser reproduït el febrer de 2014, coincidint amb el 25è aniversari de la seva realització. Actualment està situat en el mur de formigó que uneix el carrer de Ferlandina amb la plaça de Joan Coromines, al costat del MACBA, i ha esdevingut un referent simbòlic de la lluita contra la malaltia a la ciutat de Barcelona.

La revisió de les traces que va deixar Haring a Barcelona serveix de punt de partida per explicar què ha passat en els darrers trenta anys de lluita contra el VIH i, alhora, dona l’oportunitat als habitants i visitants de la ciutat de conèixer la història del mural, la seva simbologia i transcendència. 30 anys + no és tan sols un testimoni dels anys de lluita, sinó també un regal que ofereixen els seus creadors a les institucions i col·lectius implicats perquè puguin utilitzar-lo com creguin convenient per continuar la seva lluita i la seva activitat: un documental per a la ciutat i els seus habitants.

El documental és fidel al missatge de Haring d’estimular l’activisme i la conscienciació social per aturar la sida. Hi intervenen els principals actors d’aquesta lluita a casa nostra, des de l’àmbit de la ciència fins al de l’activisme: Bonaventura Clotet (Can Ruti), Ferran Pujol (Bcncheckpoint).

Títol documental: 30 anys +
Realitzadors: Lulu Martorell i Roger la Puente, amb la col·laboració de César Melero.
Durada: 60 min

Programa

DIVENDRES 15 DE FEBRER, a las 19 h
Lloc: Auditori Meier. Accés per a persones amb mobilitat reduïda a través de l’edifici Meier (recepció del museu)
Preu: Gratuït. Sense inscripció prèvia.

Amb el suport de:

Our Many Europes és un programa de la confederació europea de museus "L'Internationale" i cofinançat pel Programa Europa Creativa de la Unió Europea. Els membres de L'Internationale (Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen, Moderna Galerija (MG + msum), Ljubljana, Van Abbemuseum, Països Baixos, MACBA, Museu d'Art Contemporani de Barcelona, Muzeum Sztuki Nowoczesnej w Warszawie, SALT Research and programs a Istanbul i Ankara, i el Museu Reina Sofia, Madrid) i els seus socis del National College of Art and Design y (NCAD), Dublín i Valand Academy (Gothenburg University) estan presentant més de 40 activitats públiques (conferències, exposicions, tallers) des d'ara fins a maig de 2022.

Comentaris

 • CÓMO CURO MI CÁNCER ........ mi esposa ha estado sufriendo de cáncer de tiroides que se confirmó en la etapa cuatro, el médico me dijo que no podía hacer mucho ya que ella no estaba respondiendo al tratamiento, pero una amiga de El mío vino a nuestro rescate pidiéndole a Kabaka este aceite de cannabis que, según dijo, ha estado ayudando a algunos pacientes a luchar contra el cáncer de varios tipos, por lo que decidimos darle una oportunidad. Hasta ahora mi esposa está mejorando a la perfección y ahora puede caminar. la casa sola. Sentí que era necesario. Dejo que otras personas que sufren de esta enfermedad aguda, una vez que tenga un buen aceite de cannabis, puedan realmente darle una buena segunda oportunidad de vida. Por casualidad, si necesita este aceite de cannabis, puede ponerse en contacto con Kabaka, quien nos proporcionó este correo electrónico a mi esposa y yo: kabakatemple@outlook.com. Añádalo a whatapp 2348114801221.

  Usuari
  Dobson Scott
  Hota
  8:05
  Data
  01 mar. 2019

Contacte

CED
centredestudis@macba.cat
Tel: 93 481 79 05

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Continguts relacionats

Exposicions

Activitats

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.