Àudio

Resultats

Tipus:  Visita guiada,  
 • Data:
  13 abr. 2019
  Tipus:
  Visita guiada

  Visitem "Christian Marclay. Composicions" amb Serafín Álvarez, artista, investigador i docent.

 • Data:
  06 abr. 2019
  Tipus:
  Visita guiada

  Parlem de Col·lecció amb el Grup de treball

  Anna Botó; Júlia Calvo; Paco Escobar; Mónica Galván; Mònica Moreno; Àngels Pradilla

  Visitem "Un Segle Breu: Col·lecció" amb el Grup de treball sobre la Col·lecció (Anna Botó, Júlia Calvo, Paco Escobar, Mónica Galván, Mònica Moreno i Àngels Pradilla).

 • Data:
  23 març 2019
  Tipus:
  Visita guiada

  Parlem d’Hydra Decapita, obra de The Otolith Group dins de la Col·lecció MACBA amb Tania Safura Adam, productora cultural i Beatriz Leal Riesco, comissària. Partint de la complexa composició d’Hydra Decapita, de The Otolith Group, proposarem algunes línies d’introspecció per endinsar-nos en una producció performativa i curatorial de gran profunditat. A través de les connexions temporals, sòniques, històriques i filosòfiques convocades en l’univers de Drexciya, reflexionarem sobre temes tan diversos com l’afrofuturisme, la hidropolítica i la hidroestètica, l’ús de la intertextualitat, el capitalisme racial o l’antropocè com a camps de recerca, i d’aquesta manera situarem el col·lectiu en un context d’alta experimentació característic de la producció artística negra diaspòrica contemporània.

 • Data:
  16 març 2019
  Tipus:
  Visita guiada

  Visitem "Al descobert o d'amagat" amb Olga Subirós, arquitecta que comissaria i dissenya projectes expositius (Big Bang Data, Immersos en les dades, Data Square) i Óscar Marín, enginyer de telecomunicacions especialitzat en visualització de dades i storytelling en realitat virtual i fundador del col·lectiu Outliers. Per a les persones del 1400, «no iniciades en la tecnologia», una recerca web semblaria una «predicció de futur», i una retransmissió de vídeo en continu, una «experiència de clarividència». Parlarem d’Arthur C. Clarke i la seva citada frase: «qualsevol tecnologia prou avançada és indistingible de la màgia.» Farem un recorregut per l’exposició aturant-nos en les peces on hi ha elements de màgia i tecnologia d’última generació i ens preguntarem si d’alguna manera ens projecten cap a futurs possibles.

 • Data:
  23 feb. 2019
  Tipus:
  Visita guiada

  Visitem " Un Segle Breu: Col·lecció" amb Tanya Barson, conservadora en cap del MACBA. Visita en anglès.

 • Data:
  16 feb. 2019
  Tipus:
  Visita guiada

  Visitem "Un Segle Breu: Col·lecció" amb Nicolás Paris, artista i docent. Avançar gairebé mai és anar cap endavant. Recórrer el museu implica construir relacions inestables i invisibles. Ens ofereix l’oportunitat, i la capacitat, d’omplir-lo de codis, de multiplicar i limitar el que passa al voltant seu. Pot ser un lloc construït per materials intangibles com el silenci, el temps compartit, la paraula i el moviment. Així, durant la visita, intentaré que una part del museu funcioni com una aula sense direcció, una escola peripatètica sense objectiu acadèmic i un moment per trobar, potser, noves formes d’estar junts.

 • Data:
  09 feb. 2019
  Tipus:
  Visita guiada

  Visitem "Al descobert o d'amagat" amb Esther Gratacòs Batlle, investigadora de l’Institut de Neurociències de la Universitat de Barcelona. Per què ens agrada o no una obra d’art? Quan la mirem, hi veiem tots el mateix? Per què ens fem preguntes? Els humans ens fem preguntes des de fa 1,5 milions d’anys, quan vam començar a cuinar. Veurem com aquest fet va fer evolucionar els nostres cervells d’una manera diferent als altres primats, i això ens ha dut a fascinar-nos pel nostre entorn, a qüestionar-nos i a representar artísticament allò que ens envolta o allò que imaginem. Parlarem de la connexió entre la recerca artística i la recerca científica i del paper de les neurones en aquesta connexió. També parlarem d’alguns personatges que han estat importants per arribar a saber allò que avui en dia sabem sobre els cervells i veurem que queda molt per descobrir. El futur serà millor si entenem millor el cervell? Volem saber-ne més per poder ajudar en casos de discapacitat mental, de malalties degeneratives o de paràlisis provocades per accidents, i també en casos de trastorns mentals com ara depressions, esquizofrènies, trastorns bipolars... Es tracta de malalties que poden ser molt greus, fins al punt de conduir al suïcidi, però que ens plantegen molts dubtes sobre la percepció de la realitat i sobre la creativitat. Farem un recorregut per l’exposició mirant l’art a través de les neurones.

 • Data:
  19 gen. 2019
  Tipus:
  Visita guiada

  Visitem " Un Segle Breu: Col·lecció" amb Fernando López, artista pluridisciplinar i filòsof.

 • Data:
  12 gen. 2019
  Tipus:
  Visita guiada

  Visitem " Un Segle Breu: Col·lecció" amb Teresa Grandas, conservadora d’exposicions del MACBA.

 • Data:
  15 des. 2018
  Tipus:
  Visita guiada

  Visitem "Al descobert o d'amagat" amb Josep Perelló, físic, professor de la UB i responsable d’OpenSystemsUB Què és coneixement? Què és recerca? On és la ciència? A partir de la pregunta i de la curiositat, la pràctica científica ha desitjat ser un esforç col·lectiu i un viatge sense fi per aixecar un coneixement pretesament objectiu i abstracte, sovint aliè al context. Mesures i aparells diversos procuren capturar-lo amb l’ús d’un llenguatge que inclou paraules estranyes com matèria, energia, temperatura, pressió, temps o velocitat. Sortint de la disciplina, el coneixement construït amb tots els seus ginys crea una profunda distància. Però les lectures i les interpretacions de tot allò que ens envolta sorgeixen i han sorgit dels qui han fet i fan ciència sempre de la més estricta vivència personal. Sempre necessitem el batec personal i individual per poder fer ciència. Podem aleshores pensar en una ciència íntima? Podem fer-la íntima? I quina és aquesta ciència íntima? L’hem de mantenir secreta? I, encara més, ara hi ha qui pensa amb un coneixement participat i participatiu per construir un coneixement compartit que sigui socialment valuós. Com es combina l’íntim i el col·lectiu? Partirem d’aquesta posició per fer i desfer plegats la possibilitat de la ciència íntima i participativa.

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.