Audio

RWM Especials: LA UTOPIA ÉS POSSIBLE. ICSID. EIVISSA, 1971. #1. Cultura, contracultura, disseny: el camí cap a la llibertat

07 gen. 2013
Categoria
Ràdio Web MACBA

Recerca: Teresa Grandas. Entrevistes: Teresa Grandas i Daniel Giralt-Miracle. Disseny i muntatge: Teresa Grandas, Dolores Acebal i Lucrecia Dalt.

Aquesta mini-sèrie, dividida en tres episodis, rememora el VII Congrés de l'International Council of Societies of Industrial Design (ICSID) i construeix un relat coral a partir dels testimonis d'alguns dels seus protagonistes. Dissenyadors, arquitectes, artistes, filòsofs i altres professionals de l'àmbit de la cultura es retroben 41 anys després del Congrés d'Eivissa per reconstruir i analitzar l'esperit d’aquella aventura. Les entrevistes que aquí es reprodueixen van ser originalment enregistrades en vídeo i formen part de l'exhaustiu procés de recerca per a l'exposició "La utopia es possible. ICSID. Eivissa, 1971".

El primer episodi revisa el context sociopolític en el qual es va concebre l'experiència de l'ICSID Eivissa, 1971. A les acaballes de la dictadura franquista, la cultura va assumir un paper cabdal en la lluita per les llibertats. Més concretament, els professionals del disseny i les escoles de disseny, que llavors començaven a despuntar a la ciutat de Barcelona, van actuar com a elements impulsors i aglutinadors de totes aquelles expectatives de canvi. Mentrestant, de l'altra banda de l’Atlàntic arribaven els ecos subversius del moviment hippy.

Ràdio web MACBAConsulta més informació sobre l'àudio. Aquest programa és una producció de Ràdio web MACBA.

Continguts relacionats

Àudios

Vídeos

Activitats

Exposicions

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.