VIDEO

Roda Premsa PEI 2017/2018

Categoria
Fons audiovisual / Altres

► Nova direcció acadèmica amb Lucía Egaña, Marcelo Expósito, Marina Garcés, Dora García, Pablo Martínez, Emilio Santiago Muíño i Jaime Vindel.

Pedagogies i emancipació i Cartografia de les crisis són dues de les noves àrees d’investigació d’aquesta sisena edició del PEI.

Desviació-Exclusió, jornada de projeccions entorn de la idea d’inadequat; el seminari Petroli, i la trobada amb Silvia Rivera Cusicanqui són les primeres sessions obertes al públic.

► 40 alumnes seleccionats entre gairebé un centenar (artistes visuals, politòlegs, psicòlegs, cineastes, periodistes, advocats, historiadors de l’art, comissaris i filòsofs), europeus i llatinoamericans.

El PEI és un Programa d’Estudis Independents no vinculat a la universitat. Aquesta sisena edició renovada reprèn l’esperit inicial del projecte el 2006: trenca amb qualsevol idea preconcebuda del que és un espai d’«alta formació» exclusivament orientat a l’adquisició de competències i es dibuixa com un programa d’investigació i activació del pensament. «El PEI és un laboratori d’aprenentatge que es produeix en el dins-fora de la institució museu i que té com a objectiu fonamental el desenvolupament de pensament crític des de la intersecció entre pràctiques artístiques, ciències socials i intervencions politicoinstitucionals», afirma Pablo Martínez, el nou cap de Programes del MACBA.

Al seu costat s’ha articulat un claustre col·legiat de professors, que substitueix la figura del director, format per Lucía Egaña, Marcelo Expósito, Marina Garcés, Dora García, Emilio Santiago Muíño i Jaime Vindel. Els continguts del programa es vinculen a la tradició de la pedagogia radical, feminista i experimental, no sols com a matèries d’estudi, sinó també com a pràctiques vives capaces de configurar nous espais per al coneixement. Les àrees transversals d’estudi s’estructuren en: Crítica i pensament; Pedagogies i emancipació; Imaginació política i materialisme cultural; Cartografia de les crisis; Tecnologies del cos; L’inadequat; i, finalment, Narratives visuals i sabers indisciplinats.

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Continguts relacionats

Documents

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.