Rita McBride. Oferta pública / Public Tender Selecció del catàleg Selecció del catàleg Selecció del catàleg Foto 1 - L'autre et L'ailleurs (Baumgarten) Selecció del catàleg Selecció del catàleg Selecció del catàleg Dona asseguda llegeix en públic a una sala del museu Dona asseguda llegeix en públic a una sala del museu Vistes de l'exposició 'Forensic Architecture. Cap a una estètica investigativa' , 2017. Foto: La Fotogràfica Vistes de la videoinstal·lació Carrie Mae Weems. Lincoln, Lonnie, and Me, 2022. Vistes de l'activitat Vistes de l'activitat Dona asseguda llegeix en públic a una sala del museu Selecció del catàleg Selecció del catàleg Magnetismes. Foto: Anna Fàbrega Vistes Dona asseguda llegeix en públic a una sala del museu Selecció del catàleg RITA MCBRIDE. OFERTA PÚBLICA / PUBLIC TENDER, pàgina 25 Foto 1 - L'autre et L'ailleurs (Baumgarten) Foto 2 - L'autre et L'ailleurs (Baumgarten)

Rita McBride. Oferta pública / Public Tender

35 €

Oferta pública / Public Tender documenta meticulosament el singular paper de l'arquitectura en el museu d'art contemporani. El reportatge fotogràfic d'Anne Pöhlmann captura el MACBA –en part musa, en part monument públic– mentre els espais es preparen pels canvis d'exposicions al llarg d'un any, projecte que culmina amb el deliberat redescobriment arqueològic del disseny arquitectònic original de Meier, del 1995 i, paral·lelament, amb la instal·lació de les grans obres escultòriques de Rita McBride el maig del 2012. Aquest catàleg d'exposició poc convencional, amb presentació de Bartomeu Marí i textos de Luis Fernández-Galiano i Mark Wigley, revela el rigor estructural i filosòfic d'una arquitectura i una escultura que literalment ofereixen la seva ànima al servei del públic.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
any de publicació
2012
suport
Imprès
il·lustracions
107
disseny
Disseny de Sandra NeumaierAquest llibre ha estat seleccionat per al Premi al Millor Llibre de Fotografia 2013 en el marc del festival PhotoEspaña i s’ha inclòs en l’exposició Los mejores libros de fotografía del año.
pàgines
256
línia editorial
Exposicions
edicions
Cat/Eng/Spa 978-84-92505-62-3
artista
Rita McBride
Des Moines
1960
Rita McBride (Des Moines, Iowa, Estats Units, 1960) es va formar al Bard College i al California Institute of the Arts. Viu entre Nova York, Roma i Düsseldorf, on és professora a la Kunstakademie. L’obra de Rita McBride inclou tant escultures arquitectòniques com projectes de llibres poc convencionals. El disseny industrial, l’arquitectura de la modernitat i l’escultura minimalista són tres dels referents bàsics de l’artista. Des de les seves primeres obres, a mitjans dels anys vuitanta, McBride rescata elements poc visibles i aparentment accessoris del paisatge urbà contemporani i els recontextualitza alterant-ne les dimensions, els materials i les relacions que mantenen amb l’espai que els envolta. Reinterpreta aparcaments, graderies, canonades, sistemes de ventilació, torres d’aigua i tendals, i els converteix en metàfores. McBride fa servir materials tan diversos com la ràfia, el cristall de Murano, el marbre de Carrara, el bronze o la tela, en un esforç per il·lustrar les contradiccions entre la producció en massa i la manufactura, i entre la cultura d’elit i la popular. Entre la seva producció, s’inclouen escultures de gran format que impliquen una crítica als usos socials de l’espai públic. L’artista sovint acompanya les seves arquitectures escultòriques amb performances. McBride també du a terme una activitat editorial destacada i s’implica en la producció dels catàlegs de les exposicions, els quals, lluny de limitar-se a il·lustrar les obres, adquireixen una vida artística pròpia. La seva obra es troba en col·leccions com les del Museum of Contemporary Art de Los Angeles, la New York Public Library, el Queens Museum of Art, el San Diego Museum of Contemporary Art, el Witte de With de Rotterdam i el MACBA, entre d’altres.
llegir-ne més
Rita McBride. Oferta pública / Public Tender
1 artistes
destacats
1 resultats
Rita McBride. Oferta pública / Public Tender
més informació 02:23
exposició
Rita McBride. Oferta pública / Public Tender