María Teresa Hincapié. Si este fuera un principio de infinito Coberta del llibre Pàgines interiors de la publicació Pàgines interiors de la publicació Pàgines interiors de la publicació Pàgines interiors de la publicació

La publicació monogràfica de l’artista colombiana María Teresa Hincapié acompanya l’exposició – coproduïda pel MACBA Museu d’Art Contemporani de Barcelona i el Museo de Arte Moderno de Medellín (MAMM)– sobre la seva obra, en què es reivindica la interacció col·lectiva com a productora de coneixement i vehicle imperatiu de transmissió. La pràctica de María Teresa Hincapié oscil·lava entre vida, creació en moviment i recerca mística.

El llibre inclou assajos de la curadora, crítica i historiadora de l’art Carolina Ponce de León; el professor i investigador José Antonio Sánchez; la curadora, historiadora i investigadora Carmen María Jaramillo; la curadora Paula Bossa, i dels comissaris de la mostra, Claudia Segura (MACBA) i Emiliano Valdés (MAMM).

Així mateix, aplega una àmplia selecció d’imatges de les accions i obres de l’artista, així com vistes de les seves instal·lacions i documentació diversa. Totes les obres s’acompanyen d’un text que contextualitza i explica l’acció. El llibre també recull la influència que ha tingut el llegat de María Teresa Hincapié de la mà de tres artistes contemporanis: Coco Fusco, Mapa Teatro i María José Arjona.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
María Teresa Hincapié. Si aquest fos un principi d’infinit
més informació 02:23
exposició
Del 20 d’octubre de 2022 al 10 d’abril de 2023
María Teresa Hincapié. Si aquest fos un principi d’infinit