Francesc Torres. Da capo Selecció del catàleg Selecció del catàleg Selecció del catàleg Selecció del catàleg Selecció del catàleg Selecció del catàleg Selecció del catàleg Selecció del catàleg Selecció del catàleg Selecció del catàleg Selecció del catàleg Selecció del catàleg Selecció del catàleg Selecció del catàleg Selecció del catàleg Selecció del catàleg Selecció del catàleg Selecció del catàleg

Francesc Torres. Da capo

48 €

Da capo, anotació en una partitura que indica al músic que ha de reprendre la peça des del principi, és el títol d'aquesta monografia que recopila una tria de textos escrits per Francesc Torres des dels anys setanta fins a l'actualitat. Aquest artista és conegut sobretot per les instal·lacions multimèdia que representen la velocitat, la competició i el masclisme com a fonts de violència. La guerra com a expressió sofisticada d'aquesta violència i la fragilitat de la memòria històrica es troben també molt presents en el seu treball.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
pàgines
236
línia editorial
Exposicions
edicions
Cat 978-84-89771-62-8 , Spa 978-84-89771-61-1 , Eng 978-84-89771-63-5
artista
Francesc Torres
Barcelona
1948
Francesc Torres (Barcelona, 1948) va treballar d’aprenent al taller d’impressió del seu pare i va formar-se com a artista gràfic. L’any 1967 es va mudar a París, on va continuar els seus estudis a l’École des Beaux Arts i va ser assistent de l’artista Piotr Kowalski. Durant aquest període, va començar la seva obra de línia industrial, que seguia les estratègies formals i materials del minimalisme. Això no obstant, el Maig del 68 va redirigir les seves activitats i va treballar en cartells per al moviment d’obrers i estudiants fins que va ser neutralitzat per la forca del govern conservador de De Gaulle. Va tornar a Espanya per fer el servei militar obligatori i va treure’n «comprensió de primera ma del comportament militar, així com una gran quantitat d’informació per a la meva obra posterior». Poc desprès, es va mudar a Chicago i mes tard a la ciutat de Nova York, on viu des del 1974. Ha obtingut diverses exposicions individuals en institucions com ara l‘International Center of Photography (Nova York), Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (Madrid), Institut Valencia d’Art Modern (Valencia), Massachusetts Institute of Technology, List Visual Arts Center (Massachusetts, Estats Units), Sala Rekalde (Bilbao), Arizona State University Art Museum (Estats Units), Queens Museum of Art (Nova York) i Herbert F. Johnson Museum of Art (Nova York).
llegir-ne més
Francesc Torres. Da capo
1 artistes