Daniel Steegmann Mangrané. A Leaf Shapes the Eye Foto: Gemma Planell Foto: Gemma Planell Foto: Gemma Planell Foto: Gemma Planell Foto: Gemma Planell Foto: Gemma Planell
Daniel Steegmann Mangrané

Daniel Steegmann Mangrané. A Leaf Shapes the Eye

35 €

El llibre d’artista A Leaf Shapes the Eye recorre 25 anys de treball de Daniel Steegmann Mangrané, des de les seves primeres escultures de 1997 fins a les seves instal·lacions de 2022.

A través de centenars d’imatges, el llibre acompanya cronològicament el desenvolupament de la seva obra des de l’inici fins arribar al present en el centre, on comença immediatament un viatge a la inversa, mostrant nous detalls i punts de vista de les obres fins arribar de nou als seus treballs més primerencs. L’estructura del llibre forma, així, un cicle tancat que pot tornar a començar.

La juxtaposició d’obres i detalls revela, pàgina a pàgina, temes recurrents al llarg de la seva trajectòria i connexions formals entre treballs dispars. Solts dins el llibre, es troben una sèrie de facsímils de notes i esbossos que ofereixen una introducció única a l’univers d’aquest artista.

Daniel Steegmann Mangrané va néixer a Barcelona al 1977 i viu a Brasil des de 2004. En la seva recerca s’interessa particularment per processos biològics i discursos antropològics que usa com a inspiració per a crear obres immersives que confonen les tradicionals separacions entre natura i cultura, subjectes i objectes, realitat i somni... dissolent aquests aparents oposats en relacions de mútua transformació. Com indica el títol del llibre, no és només la mirada que altera la fulla, sinó que la fulla també forma l’ull.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
any de publicació
2023
coedició
BOM DIA BOA TARDE BOA NOITE; CAM – Centro de Arte Moderna Gulbenkian; MACBA; Kiasma
pàgines
160
línia editorial
Exposicions
edicions
Cat/Eng 978-3-96436-064-9 (BOM DIA BOA TARDE BOA NOITE) , Cat/Eng 978-84-17593-25-4 (MACBA)
suport
Imprès
dimensions
27 x 20 cm
disseny
Studio Manuel Raeder
més informació 02:23
exposició
Del 16 de novembre de 2023 al 20 de maig de 2024
Daniel Steegmann Mangrané. Una fulla al lloc de l’ull