Climate: Our Right to Breathe

Climate: Our Right to Breathe

Climate: Our Right to Breathe és un llibre en resposta a les vastes condicions planetàries que s'exacerben mútuament: el col·lapse accelerat de la biosfera a causa del canvi climàtic i la dinàmica cada vegada més aclaparadora de la toxicitat política. Però la política reaccionària i divisionista impulsada per formes despietades d'autoritarisme, negació, nacionalisme i altres formes globalitzades d'opressió també són una crida a l'acció.

En la més recent antologia publicada per L’Internationale, més de vint-i-cinc veus de les arts i la cultura formen un cor internacionalista que respon emfàticament a la necessitat col·lectiva de desenvolupar estratègies comunes de solidaritat quan ja s'han superat molts límits del sistema Terra. Pel fet que el capitalisme racial no pot separar-se del desastre ecològic, les comunitats vulnerables i, sovint, marginades es veuen obligades a suportar els pitjors efectes de la crisi climàtica. És imperatiu treballar solidàriament contra la violència desigual d'aquests temps. Mobilitzats per diverses pràctiques i antecedents, les contribucions d'aquest llibre ofereixen perspectives especulatives i relleus pragmàtics de la lluita interseccional per la justícia climàtica i la supervivència de múltiples espècies.

El llibre està publicat per L'Internationale Online i K. Verlag.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
any de publicació
2022
pàgines
344
disseny
Christophe Clarijs & K. Verlag
suport
Imprès
línia editorial
Assaig
L’Internationale amb el suport del Programa Cultura de la Unió Europea

CLIMATE: Our Right to Breathe es publica en el marc del projecte de quatre anys “Our Many Europes” (2018-22) de L’Internationale, constituït pels membres següents: Moderna galerija (MG + MSUM, Ljubljana); Museo Reina Sofía (Madrid); MACBA Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA, Barcelona); Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen (M HKA, Anvers); Muzeum Sztuki Nowoczesnej w Warszawie (Varsòvia), SALT (Istanbul i Ankara, TR) i Van Abbemuseum (VAM, Eindhoven).