Cinthia Marcelle. Una conjunción de factores Cinthia Marcelle. Una conjunció de factors Cinthia Marcelle. Una conjunció de factors Cinthia Marcelle. Una conjunció de factors Cinthia Marcelle. Una conjunció de factors Cinthia Marcelle. Una conjunció de factors Cinthia Marcelle. Una conjunció de factors Cinthia Marcelle. Una conjunció de factors Performance de Cinthia Marcelle. Una conjunció de factors
Isobel Whitelegg

Cinthia Marcelle. Una conjunción de factores

35 €

La publicació de Cinthia Marcelle, artista brasilera multimèdia especialitzada en fotografia, vídeo i instal·lació, recull una selecció de les seves obres que van des de finals dels anys noranta fins a l’actualitat, i que mostren la seva preocupació per les dinàmiques col·lectives i les poètiques d’acumulació, multiplicació i repetició.

En els últims deu anys Marcelle ha assolit el reconeixement internacional per la seva obra fílmica, de fort impacte visual, i per les instal·lacions de grans dimensions que ha fet en col·laboració amb grups o comunitats preexistents, com ara peons, activistes, treballadors industrials, músics i personal de museus. A banda, acompanya el seu treball a escala monumental amb dibuixos, fotografies, petits objectes i formes subtils d’intervenció espacial.

A través d’una combinació d’acció col·lectiva i representació indirecta, l’obra proposa nous circuits que, a partir de la desorganització dels sistemes existents, produeix associacions subtils de classe, treball i jerarquia. Mitjançant el dibuix i la producció de pel·lícules «artesanals», Marcelle crida l’atenció sobre formes íntimes de relació intersubjectiva, com ara la memòria, la col·laboració, l’educació, la influència i l’amor.

El llibre inclou un assaig de la historiadora de l’art, escriptora i comissària de l’exposició Isobel Whitelegg.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
any de publicació
2022
suport
Imprès
dimensions
24 x 17 cm
línia editorial
Exposicions
edicions
Spa/Eng 978-84-18895-68-5 (Turner)
pàgines
144
il·lustracions
140
disseny
Estela Robles
any de publicació
2022
suport
Imprès
pàgines
144
dimensions
24 x 17 cm
il·lustracions
140
línia editorial
Exposicions
disseny
Estela Robles
edicions
Spa/Eng 978-84-18895-68-5 (Turner)
artista
Cinthia Marcelle
Belo Horizonte, 1974
Formada en Belles Arts a la Universidade Federal de Minas Gerais al Brasil, viu i treballa a Sâo Paulo. Amb una obra crítica que no renuncia a la mirada poètica, els seus vídeos i instal·lacions a gran escala, així com els seus dibuixos, fotografies i petits objectes, detecten les contradiccions de la vida humana a les grans ciutats. Marcelle construeix propostes de gran impacte visual que posen de manifest la seva preocupació constant per les dinàmiques col·lectives i la dialèctica entre caos i ordre, tant en el camp demogràfic com en el polític i econòmic. Acostuma a treballar amb grups de persones com obrers industrials, pagesos, activistes, músics o personal dels museus, a qui proposa intervencions coreografiades per analitzar els processos i sistemes de classe, treball i jerarquia. El resultat és una obra que posa l’accent en les formes de relació i de poder col·lectives, però també en la memòria, l’educació, l’empatia i l’amor. Entre les seves exposicions individuals, cal destacar les presentades al Museu de Arte da Pampulha a Belo Horizonte (2004), l’Ikon Gallery de Birmingham (2008), el Camberwell College of Arts de Londres (2009), el Rochester Art Center de Rochester als EUA (2012), el Secession de Viena (2014), el MoMA PS1 de Nova York (2016) i el MACBA de Barcelona (2022). Ha participat en les biennals de l’Havana (2006), Lyon (2007), Sâo Paulo (2010), Xarjah (2015, 2013), Istanbul (2013), Porto Alegre (2013) i Berlín (2018), i va representar el Brasil a la 57a Biennal de Venècia (2017). La seva obra forma part de col·leccions com la del Museu de Arte Moderna da Bahia de Salvador, el Museu de Arte Moderna de Sâo Paulo i la Pinacoteca do Estado de Sâo Paulo, tots tres al Brasil; Tate Modern de Londres; la Royal Library de Copenhaguen; el MoMA de Nova York i el MACBA de Barcelona.
llegir-ne més
Cinthia Marcelle. Una conjunción de factores
1 artistes
Cinthia Marcelle. Una conjunció de factors
més informació 02:23
exposició
Del 15 de juliol de 2022 al 8 de gener de 2023
Cinthia Marcelle. Una conjunció de factors