Amor y revolución (Kollontai) Amor y revolución (Kollontai) Amor y revolución (Kollontai) Amor y revolución (Kollontai) Amor y revolución (Kollontai) Amor y revolución (Kollontai) Amor y revolución (Kollontai) Amor y revolución (Kollontai)

Tota revolució comporta canvis radicals en la societat i genera noves perspectives sobre les relacions: unes altres maneres d’estimar i d’acostar-se al coneixement són possibles. Amor y revolución (Kollontai) recull una selecció de textos d'Aleksandra Kol·lontai (Sant Petersburg, 1872 – Moscou, 1952), marxista feminista, figura central de la Revolució russa i diplomàtica soviètica. A més, el llibre inclou diverses veus que, partint de les aportacions de l’escriptora russa, en busquen l’herència en experiències artístiques que van desafiar les lògiques de l’amor i el saber del seu temps, i amb això tracen una genealogia alternativa de les avantguardes estètiques i polítiques.

Amb textos de Dora García, Rina Ortiz i Andrea Valdés, així com de Margherita Fabbri, Lila Lisenberg i Pol Guasch, integrants del grup d’investigació Amor rojo del PEI Programa d’Estudis Independents del MACBA (2019-2020).

mostrar-ne més mostrar-ne menys
any de publicació
2020
col·lecció
et al.
pàgines
312
línia editorial
Assaig
edicions
Spa 978-84-12230-50-5
suport
Imprès
dimensions
18 x 12,5 cm
disseny
Oficina de disseny – Ariadna Serrahima, Diego BustamenteMaquetació: LolaBooks
Aquesta publicació forma part d’Education from Below, un projecte amb el suport del programa Europa Creativa de la Unió Europea.

Aquest és el vuitè volum d’et al., una col·lecció de textos concebuda per posar en circulació un pensament que desafia els marcs disciplinaris de la història de l’art, la filosofia i les ciències socials. Una prolongació del programa públic del MACBA que es desplega en les interseccions entre les pràctiques estètiques i polítiques i es dirigeix a una multitud anònima i dispersa. La comunitat pensant que en el mateix acte de llegir, d’escriure, d’estudiar i de conversar es converteix en una potència de transformació futura.
et al. és una col·laboració editorial entre Arcàdia i MACBA, sota la direcció de Pablo Martínez.