Programes educatius

Treballem amb una comunitat educativa expandida que assaja el museu com a aula i les aules com espais per a la pràctica artística. Un teixir cantussejant, un aprenentatge coral, un trenat de vincles de proximitat a escala humana. Ho fem amb les mans i seguim els fils per indagar altres narratives sobre el món. 

Visites escolars
Alumnat durant la visita de «Narratives d’una col·lecció». Copyright Anna Fàbrega
Visites escolars
Una visita en grup al museu és una ocasió idònia per construir un espai col·lectiu de reflexió crítica al voltant de les obres i les seves connexions amb el nostre present. Des d’aquí despleguem els diferents projectes, articulats des de l’escolta, la conversa i l’obertura de narratives i de maneres d’habitar el museu. Oferim visites a la Col·lecció MACBA i a les exposicions temporals per a totes les edats. 
En tots els projectes de visites treballem en el disseny, el seguiment i l’ execució de propostes amb equips específics d’educadores, artistes o investigadores. 
Art a l’Escola 
Art a l’Escola 
Treballem amb la convicció que l’art és una eina experimental que mobilitza coneixements i obre noves perspectives sobre el món. L’art ens interpel·la, ens qüestiona i ens situa com a subjectes actius, capaços de construir els nostres propis significats. És des d’aquesta premissa que l’obra d’art amplia els seus sentits a través de la pràctica educativa. 

Els projectes d’Art a l’Escola estan concebuts en col·laboració amb artistes per portar més enllà del museu l’experiència singular i extraordinària amb l’art, i per enfortir i eixamplar vincles amb els centres escolars i les seves comunitats educatives. 
Formació per al professorat 
Formació per al professorat 
Tenim el convenciment que la docència és una pràctica radicalment creativa. Així doncs, per acompanyar i nodrir aquesta creativitat, facilitem espais de trobada, treball conjunt i intercanvi de coneixements entre la pràctica educativa (formal i no formal) i la pràctica artística. 

A més, aquests espais tenen la voluntat de crear una comunitat de docents amb les quals mantenir una conversa i un treball al volant de l’art contemporani a les aules; una comunitat amb incidència a la mateixa programació educativa del museu. 
reproduir
més informació 02:23

Tallers

MACBA en família

“En família” ofereix exploracions artístiques i educatives per a totes les edats, famílies expandides, amistats i acompanyaments diversos. Hem convidat a artistes perquè durant tot el curs obrin espais on trobar-nos entrellaçats pel moviment de la narració i l’escolta dels cossos, llegint la llum del museu i la textura dels objectes, o immersos en l’arquitectura dels llibres.

Materials de consulta

Considerem les pràctiques educatives com a creatives i de recerca crítica, buscant noves maneres de transferir coneixement i fer-lo accessible al públic, enfortint la reflexió a la intersecció de l’art i l’educació.

Consulta el nostre material disponible
Introducció de material. Lo estamos haciendo
Pedagogies i emancipació
Marina Garcés, Janna Graham, val flores, Concha Fernández Martorell, Jordi Solé Blanch

Educar, per a què? No podem deixar de fer-nos aquesta pregunta en una època en què l’educació sembla amenaçada per l’imperatiu de la productivitat i de l’eficiència al servei del mercat laboral. Els assajos que integren aquest volum proposen un exercici crític sobre els models educatius que se’ns imposen gairebé sense marge per plantejar alternatives. Des d’experiències i perspectives diverses, totes les aportacions coincideixen a apostar per l’educació com a espai polític per a l’emancipació individual i col·lectiva. Un àmbit i una pràctica des dels quals se’ns permeti imaginar el futur.
mostrar-ne més mostrar-ne menys

Artistes del programa educatiu

Coneix als i les artistes que ens acompanyen a les activitats educatives.

Veure Artistes
Imatge decorativa
Projectes educatius
7 destacats
OBRA TITLE
yyyy-YYYY
ARTIST NAME
reproduir
més informació 02:23

En altres paraules

Recollir veus, compartir vivències, contaminar-se de mirades, connectar, vincular, fer museu. Endinsa’t en la nova sèrie de vídeos… En altres paraules.

COMUNITATS D’APRENENTATGE I DESAPRENENTATGE

Un museu aula no es constitueix per la presència de professorat i estudiants, o per la presència d’escoles, sinó per la configuració de comunitats d’aprenentatge i desaprenentatge col·lectiu.

accedeix a les comunitats
Apadrina con el IE Elisabets, curso 22-23. @AnnaFàbrega

Contacte

SI TENS CAP CONSULTA NO DUBTIS EN POSAR-TE A CONTACTE AMB NOSALTRES.