El programa de la 9a edició planteja un exercici de reflexió crítica de les diferents edicions i formats del PEI, tot continuant i actualitzant les seves funcions com a eina d’aprenentatge i de crítica institucional.

La pregunta “On són els oasis?” reuneix els continguts i els formats d’aquesta edició, assenyalant l’esgotament d’un sistema extractivista, que ha nodrit el capitalisme des de la seva història colonial, en la seva responsabilitat davant les actuals crisis globals, climàtiques, ecològiques i humanes. Les diferents intervencions proposen, des del pensament i la pràctica descolonial, explorar els espais de llibertat crítica que resisteixen en l’art i en l’agència col·lectiva, així com trobar en les seves metodologies eines polítiques per reaccionar contra les formes creixents de violències, racisme sistèmic, desigualtat i control.

El programa consta de tres eixos transversals: el Programa Cultura Política a càrrec de Max Jorge Hinderer Cruz; La Colonie nòmada, proposta de Kader Attia, i finalment D’altres imaginaris institucionals, conduït per Elvira Dyangani Ose juntament amb María Berríos.

Cada eix es desplega en interrelació amb matèries i mòduls conceptuals, que es formulen pedagògicament a través de l’encreuament entre teoria, activisme i pràctica artística. El programa té diferents punts d’intensitat als PEI Obert: trobades, conferències, tallers o seminaris internacionals oberts al públic.

Informació primer tram PEI (pdf en castellà)
Informació segon tram PEI (pdf en castellà)