Quina dedicació requereix el PEI?

Es tracta d’un programa presencial, de dedicació intensa: ocupa quatre tardes a la setmana, de 16 a 19 h. El programa està organitzat mensualment amb tres setmanes de docència seguides i una sense. A més, requereix temps per llegir i estudiar i per fer reunions amb grups de recerca, i algun cap de setmana se celebren seminaris oberts. La docència s’organitza en trimestres, amb períodes per a les vacances al desembre, juliol i agost. L’últim trimestre es reserva per elaborar el treball final.

Quin títol s’obté? Com s’avalua?

El programa no està adscrit a cap universitat, per la qual cosa no s’obtenen títol ni qualificacions. Al llarg del curs es fan presentacions de l’estat dels projectes de recerca i es comparteixen processos. A més, els treballs individuals compten amb la guia de tutories col·lectives. Els treballs finals es presenten públicament davant el grup, el claustre del PEI, els tutors del treball i els convidats de l’estudiant. Després de la presentació, els tutors fan un retorn escrit sobre el procés de treball. En acabar el PEI, s’entrega un certificat signat pel MACBA.

Quin és el calendari acadèmic del PEI?

Té una durada de 12 a 14 mesos naturals repartits en 4 trimestres. El període de descans per vacances d’estiu té lloc entre juliol i agost; el d’hivern, correspon al Nadal, i el de primavera, a Setmana Santa. Podràs obtenir més informació a l’inici del curs.

Pressupost i allotjament

Si vols calcular quin pressupost necessites per cobrir les despeses bàsiques durant la teva estada a Barcelona, tingues en compte que l’import mensual entre lloguer, manutenció, transport i oci pot oscil·lar entre els 800 i els 1.200 €. El cost mitjà d’una habitació en un pis compartit és de 400-600 €.

Aquests darrers anys, el lloguer a Barcelona s’ha encarit i és difícil aconseguir pisos de lloguer i/o pisos compartits amb altres estudiants. A les pàgines web següents, hi trobaràs informació sobre les diferents opcions d’allotjament: