Programa 2022

El 2022… Treballarem contra els ritmes imposats per la hiperproductivitat. Farem visibles les tasques invisibilitzades del museu. Ens endinsarem en el treball d’artistes que desborden tradicions i geografies. Trencarem els cànons. Abordarem la creació des d’allò domèstic, col·lectiu, quotidià… Parlarem de pobles mai conquerits, de diàspores i moviments revolucionaris. Crearem nous mites. Reinventarem la història. Obrirem nous relats, amb les històries que es coneixen i les que no s’han explicat. Generarem un programa d’activitats que interpel·la, connecta i dialoga. Crearem noves propostes i en consolidarem d’altres que esdevenen més necessàries que mai. Debatrem, cuinarem, dansarem i ens preguntarem pels Oasis. Reflexionarem sobre les maneres d’habitar i sentir el museu per fer el teu museu possible.

EL MUSEU POSSIBLE
EL MUSEU POSSIBLE
«El Museu Possible no és sols el museu que podria ser i no és, la projecció ideal d’uns anhels no acomplerts. El Museu Possible és també el que es pot, el marc de possibilitat que s’obre, però que també restringeix, a partir del que ja existeix. No es tracta ni de l’impuls avantguardista de produir coses noves a costa de rebutjar el passat, ni de l’instint conservador de perpetuar el que s’ha donat, sinó de l’afecte amb què es pot tenir cura d’alguna cosa per fer-li bé i no sols, ni sempre, per fer-la créixer.» Notes per a un Museu Possible
RODA DE PREMSA
1 resultats
aquest contingut només es pot
visualitzar des de la biblioteca
del macba.
Roda de premsa de presentació del programa 2022 a càrrec d’Elvira Dyangani Ose, directora del museu.
PROGRAMES
PROGRAMES
Mitjançant diversos formats, cadències i intensitats, els programes públics i educatius volen connectar amb la comunitat del museu. Els projectes treballen continguts derivats de les línies de recerca del museu, tensen els seus límits per anar més enllà.
PROGRAMA D’ESTUDIS INDEPENDENTS (PEI) 2023-2024
PROGRAMA D’ESTUDIS INDEPENDENTS (PEI) 2023-2024
On són els oasis? Aquesta nova edició del PEI es proposa analitzar la noció d’oasi com un espai de resistència ideològica i de generació de coneixement compartit. Comptarà amb una direcció conceptual compartida entre Max Jorge Hinderer Cruz, escriptor, curador i filòsof bolivià-alemany que actualment és director artístic de l’Akademie der Künste der Welt (Acadèmia de les Arts del Món); Kader Attia, artista que va créixer entre França i Algèria, comissari de la Biennal de Berlín de 2022 i fundador de La Colonie el 2016; i Elvira Dyangani Ose, directora del MACBA. Aquesta direcció, a més de pensar i planificar el programa, institueix una xarxa col·laborativa impulsada pel MACBA, l’Akademie der Künste der Welt (Colònia) i La Colonie (París).