Activitats Professorat

Art i narració audiovisual

Workshops_Activar l'aula

18 març 2015

Plató de TV3

Plató de TV3

ATENCIÓ CANVI DE DATES

Aquesta proposta planteja el workshop com un nou espai on el professorat podrà adquirir coneixements i recursos d'aplicació directa a l'aula. Concebuts amb un format de taller pràctic, els workshops seran impartits per artistes, agents del món de l'art i especialistes de la comunitat educativa.

Com transformar conceptes vinculats al llenguatge contemporani en formes pràctiques de transferència a l'aula? Des d'aquest punt de partida, els tallers tenen l’objectiu de proporcionar eines de treball a l'alumnat, generar continguts que puguin aplicar-se a contextos reals d'aprenentatge i viure processos creatius de la mà de convidats professionals.

Oferim sis tallers al llarg del curs: Els dimecres 19 de novembre, 10 de desembre, 21 de gener, 18 de febrer, 18 de març i 15 d'abril, de 18 a 21 h

Programa

Lloc: Espai Taller
Preu: Gratuït

Dimecres 18 de març de 2015, de 18 a 21 h
Art i narració audiovisual

A càrrec de Pere Arcas

El full en blanc, el quadre en blanc, la ment en blanc... Els espais en blanc són inquietants i alhora excitants quan els volem omplir de contingut. És un fet inherent a qualsevol acte creatiu. Aquest taller vol aportar recursos als seus participants per perdre la por de la creativitat. Volem desmitificar el pas del “no res” a la idea. La creativitat és un procés de treball que necessita mètode i eines per tal de dur-lo a terme. Les tècniques de l’storytelling i el llenguatge audiovisual seran els nostres companys en un viatge que ens portarà a reflexionar sobre les possibilitats de la imatge en moviment en el camp de la creació.
La inspiració només arriba quan es busca, i per trobar-la hem d’observar el nostre entorn. Per això aprofitarem l’espai privilegiat del MACBA per cercar les nostres idees. L’art sempre és una excusa magnífica per reunir en un mateix projecte competències artístiques, lingüístiques i digitals.

Pere Arcas (Barcelona, 1964) és periodista, realitzador i guionista audiovisual i multimèdia. L’any 2007 va engegar el departament de projectes d’aprenentatge de Televisió de Catalunya. Aquest any ha impulsat el projecte Ask Yourself, dedicat a explorar les possibilitats del llenguatge audiovisual en l’educació més enllà de la seva tradicional funció informativa o il·lustradora.

Contacte

Per a més informació: 93 412 14 13 i educacio@macba.cat

Informació de contacteFundación Banco Santander és conscient que cal donar suport a l'art des de l’ensenyament i promoure un sistema pedagògic que reforci la creativitat i l’experiència estètica. Per això, la Fundació ha renovat i ampliat el 2013 el conveni de col·laboració amb el MACBA, mitjançant el qual actua com a mecenes del seu programa de formació permanent de professorat.

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Continguts relacionats

Activitats

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.