Activitats categoria

Presentació del llibre "Comunismos por venir"

12 juny 2019

19.30 h

.

.

Presentació del llibre Comunismos por venir, d'Anselm Jappe, César Rendueles, Jodi Dean, Athena Athanasiou, María Eugenia Rodríguez Palop, Jaime Vindel i Kristin Ross, amb Jaime Vindel, Marcelo Expósito i Pablo Martínez, entre altres.

El MACBA i l’editorial Arcàdia presenten el llibre Comunismos por venir en el qual diversos autors analitzen el potencial d’un nou sistema polític i social basat en la idea del que és comú, la cooperació, la solidaritat i l’abolició de les jerarquies. El llibre aborda aspectes que s’haurien de dibuixar en uns hipotètics comunismes futurs: es qüestiona el projecte soviètic, reivindica formes de relació basades en la solidaritat, defineix noves concepcions del benestar i la necessària feminització de l’espai públic. Els set textos que el conformen proposen una política que es preocupi per altres formes d’utopia.

Aquest és el tercer volum d’et al., una col·lecció de textos, en català i castellà, concebuda per posar en circulació un pensament que desafia els marcs disciplinaris de la història de l’art, la filosofia i les ciències socials. Una prolongació del programa públic del MACBA que desplega en les interseccions entre les pràctiques estètiques i polítiques, i es dirigeix a una multitud anònima i dispersa, una comunitat pensant que en el mateix acte de llegir, d’escriure, d’estudiar i de conversar esdevé una potència de transformació futura.

Programa

DIMARTS 12 DE JUNY DE 2019, A LES 19.30 h
Lloc:
Espai Contrabandos (Junta de Comerç, 20, 08001 Barcelona)
Activitat gratuïta

Contacte

Programes públics
macba@macba.cat
Tel: 93 481 33 68

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.