Activitats Altres

POSTDATA. Correspondències d’artista a l’escola

Educació primària i especial

D'octubre 2019 a juny 2020

.

.

POSTDATA és un projecte d'art a les escoles format per un conjunt de propostes d’artista autònomes, que els centres reben per correu postal de manera escalonada, al llarg d'un període d'uns tres mesos. La intenció és introduir l’art contemporani a l’aula sense domesticar-lo per generar situacions fora de la lògica escolar a partir de l'expectativa, l'estranyament, la disrupció i la complicitat entre alumnat i mestres.

Inspirat en les pràctiques artístiques que van utilitzar la correspondència com a mitjà d’experimentació i sistema de distribució de l’art des dels anys seixanta i setanta, POSTDATA apropa a l’aula la tradició de Fluxus, de dadà, de les arts performatives i de les pràctiques site-specific a través de cinc propostes especifiques d’artistes contemporanis.

En aquesta segona edició l’escola rebrà al llarg de tres mesos i mig les propostes de Fermín Jiménez Landa, David Bestué, Ariadna Rodríguez, Nicolás Paris, Tere Recarens i Cris Blanco. Cadascuna juga, des de diferents perspectives, amb conceptes com el desig, l’atzar, el secret, la investigació experimental, el dualisme, la memòria o la sorpresa. Es tracta de temptejar els límits, provocar situacions d’incertesa i activar processos artístics i educatius a l’aula POSTDATA s’inicia amb l’enviament de la «Correspondència 0», que conté un dossier amb informació i consideracions per al treball a l’aula a càrrec dels mateixos artistes, i un vídeo per introduir el projecte a l’aula que alumnes i mestres poden visualitzar plegats.

Al final del projecte l'escola sumarà una petita col·lecció d'art a la seva experiència singular, acompanyada pels exercicis i les qüestions dels alumnes.

Programa

CURS ESCOLAR
Preu per grup/classe: Gratuït

Amb el suport de:

Inscripció

Cal fer la reserva prèvia enviant un correu electrònic a educacio@macba.cat o bé trucant al 93 412 14 13

Contacte

Programes públics
macba@macba.cat
Tel: 93 481 33 68

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Continguts relacionats

Activitats

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.