Fons de la Col·lecció

Ali Cherri 'Pipe Dreams', 2011

Pipe Dreams

Quimeres

Fecha:
2011
Tipo obra:
Mèdia instal·lació
Material:
Vídeo doble canal, color, so, projecció continua
Medidas:
Procedencia:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Registre núm:
5112

Hafiz al-Assad, pare de l’actual president de Síria, parla per telèfon amb el primer cosmonauta sirià, Muhammad Faris, mentre aquest és a l’espai. Faris va formar part de la missió russa a bord de la Soyuz TM-3 l’any 1987: «L’informo que per primer cop volem per sobre del cel de Síria, el nostre estimat país», li explica.
En paral·lel a aquesta conversa, es mostren les imatges de la retirada de les estàtues de Hafiz al-Assad a Síria per part del govern encapçalat pel seu fill i successor Bashar, a fi de
protegir-les i col·locar les seves pròpies efigies. El règim intenta reconduir una situació inevitable: sacrifica el símbol per salvaguardar la imatge. Dos moments de la història contemporània de Síria, amb vint-i-cinc anys de distància, condensen la situació política en els països àrabs. En aquesta videoinstal·lació, Ali Cherri combina imatges de protesta amb imatges de l’actuació protectora del govern, contraposant dues èpiques antitètiques: la conversa pública d’un president amb la demolició de la seva imatge.

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.