Activitats Música i arts en viu

Mette Edvardsen

Idiorítmies

03 maig 2018

20 h

 Mette Edvarsen,

Mette Edvarsen, "Private Collection". Foto: Ilse Joliet

METTE EDVARDSEN, PRIVATE COLLECTION (2002)
A Private Collection, Mette Edvardsen entra en el món dels objectes. Els objectes quotidians i el cos humà s’interrelacionen en el temps i l’espai, i proposen una subjectivació/objectivació simultània. En aquesta obra Edvardsen explora la seva pròpia capacitat de presència/absència i de transformació, i expandeix el món dels objectes a força d’endinsar-s’hi. La performance Private Collection marca l’inici d’una llarga investigació en el treball d’Edvardsen sobre els objectes i el seu potencial en connexió amb el text i la veu.

METTE EDVARDSEN, BLACK (2011)
Black és un solo de performance sobre fer aparèixer coses. L’espai és buit, no hi ha res. A través de la paraula parlada i el moviment, però, es farà visible tot un món en el qual la performer és la mediadora entre el públic i el que hi ha allà. Es tracta d’un joc en el temps i l’espai on només el cos és present físicament, un cos que executa accions i manipula objectes invisibles, intentant salvar l’abisme entre el pensament i l’experiència, entre l’aquí i l’allà. Black explora el potencial del cos com a eina de transmissió per esperonar la imaginació del públic.

Mette Edvardsen és una coreògrafa i performer que treballa en l’àmbit de les arts performatives. Malgrat que algunes de les seves obres exploren altres mitjans o formats, com el vídeo, les publicacions i l’escriptura, el que interessa Edvardsen és la seva relació amb les arts performatives com a pràctica i situació. Establerta a Brussel·les des de 1996, ha treballat com a ballarina i performer per a diverses companyies i projectes, i des de 2002 desenvolupa la seva pròpia obra. Ha presentat la seva obra internacionalment i en paral·lel continua realitzant projectes amb altres artistes. El 2015 es va inaugurar al teatre Black Box d’Oslo una retrospectiva del seu treball. Actualment és investigadors a l’Oslo Arts Academy.

Programa

DIJOUS 3 DE MAIG, 20 h i 21 h
20 h Mette Edvardsen, Private Collection (2002), performance.
Lloc: Sales del museu*

21 h Mette Edvardsen, Black (2011), performance.
Lloc: Capella MACBA
Preu: Entrada conjunta 5 €

Contacte

Programes públics
macba@macba.cat
Tel: 93 481 33 68

Informació de contacte

#IdiorritmiasParticipa a la conversa!

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.