al

Professorat

Una aproximació no tradicional a la història de l’art pot fer que la col·lecció del museu sigui una capsa d’estratègies per a la vida contemporània, que l’obra de Picasso es transformi en un lloc per plantejar l’evolució de les relacions socials i de gènere en l’art dels segles XX i XXI, i que la pintura mural medieval o un artista modernista de principis del segle XIX ens serveixin tot d’una per obrir el Museu Nacional a temàtiques de l’activisme LGTBI. L’art, per tant, fa de punt de partida de debats fonamentals que ens toquen i ens mouen.

Sense necessitat de tenir cap mena de coneixement previ sobre aquests períodes creatius, proposem experimentar amb les col·leccions, replantejant l’experiència pedagògica en el museu. En cada sessió es presentaran algunes de les principals línies de treball que han marcat les arts des del segle XIX fins a l’actualitat, i també les exercitarem, les posarem a prova i les celebrarem. L’objectiu és que, al final del curs, és fabriqui un kit de supervivència amb les eines relacionades amb els eixos temàtics que s’hauran plantejat.

A càrrec de Víctor Ramírez, investigador. Amb la participació de Jaime Conde-Salazar, investigador, crític de dansa, dramaturg i performer, Aimar Pérez Galí, ballarí i coreògraf i Lior Zalis, investigador.

En col·laboració amb:
Museu Picasso Barcelona
Museu Nacional d'Art de Catalunya
Fundació Banco Santander

Gràcies al mecenatge educatiu de la Fundación Banco Santander. Som conscients que per contribuir a l’art contemporani cal donar suport a l’ensenyament i promoure un sistema pedagògic que refermi la creativitat i l’experiència estètica.

La Fundación Banco Santander comparteix plenament aquesta filosofia amb nosaltres, i és per això que un any més col·labora amb el MACBA actuant com a mecenes del seu Programa de Formació Permanent del Professorat.

Benet Rossell i Antoni Miralda, "París la Cumparsita", 1972

Programa

DISSABTES 19 I 26 D'OCTUBRE, DIMECRES 30 D’OCTUBRE I DISSABTES 9 I 16 DE NOVEMBRE. Tots els dissabtes d'11 a 13 h i el 30 d’octubre de 18 a 20 h.
Preu: Gratuït amb inscripció prèvia
Places exhaurides

Programes públics
macba [at] macba [dot] cat
Tel: 93 481 33 68