Activitats Professorat

Pedagogies artístiques per a educadores i altres rebels

Professorat

19 oct. al 16 nov. 2019

11 a 13 h

Benet Rossell i Antoni Miralda,

Benet Rossell i Antoni Miralda, "París la Cumparsita", 1972

Professorat

Una aproximació no tradicional a la història de l’art pot fer que la col·lecció del museu sigui una capsa d’estratègies per a la vida contemporània, que l’obra de Picasso es transformi en un lloc per plantejar l’evolució de les relacions socials i de gènere en l’art dels segles XX i XXI, i que la pintura mural medieval o un artista modernista de principis del segle XIX ens serveixin tot d’una per obrir el Museu Nacional a temàtiques de l’activisme LGTBI. L’art, per tant, fa de punt de partida de debats fonamentals que ens toquen i ens mouen.

Sense necessitat de tenir cap mena de coneixement previ sobre aquests períodes creatius, proposem experimentar amb les col·leccions, replantejant l’experiència pedagògica en el museu. En cada sessió es presentaran algunes de les principals línies de treball que han marcat les arts des del segle XIX fins a l’actualitat, i també les exercitarem, les posarem a prova i les celebrarem. L’objectiu és que, al final del curs, és fabriqui un kit de supervivència amb les eines relacionades amb els eixos temàtics que s’hauran plantejat.

A càrrec de Víctor Ramírez, investigador. Amb la participació de Jaime Conde-Salazar, investigador, crític de dansa, dramaturg i performer, Aimar Pérez Galí, ballarí i coreògraf i Lior Zalis, investigador.

Programa

DISSABTES 19 I 26 D'OCTUBRE, DIMECRES 30 D’OCTUBRE I DISSABTES 9 I 16 DE NOVEMBRE. Tots els dissabtes d'11 a 13 h i el 30 d’octubre de 18 a 20 h.
Preu: Gratuït amb inscripció prèvia
Places exhaurides

En col·laboració amb:

Contacte

Programes públics
macba@macba.cat
Tel: 93 481 33 68

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.