Activitats Grups de treball

Patricia Esquivias. 2a sessió P2P d'igual a igual

La ciutat és nostra

07 al 21 nov. 2018

18 h

Patricia Esquivias

Patricia Esquivias "Tornillo, palma, granito"

La ciutat és un lloc ple de decisions preses per uns altres. Un lloc construït per uns altres. Per qui? I fins a quin punt aquestes persones sabien el que feien? Què ens diuen les coses que ens envolten? A la ciutat hi ha coses que cauen i es trenquen, o que desapareixen i ja no ens poden dir res; tot i que també n’hi ha que es guarden, i d’altres que són rescatades, o les roben. I encara hi ha coses noves que no duren ni una temporada. Sentim afecte cap a alguna d’aquestes coses que ens envolten dins l’espai de la ciutat? Com demostrem el nostre amor? Catalogant, visitant, conversant, festejant?

Això és el que treballarem. La ciutat és nostra.

BIOGRAFIA
Patricia Esquivias
(Caracas, Veneçuela, 1979) ha fet treballs sobre voreres, reixes, portals, terrasses, façanes, plantes, botigues, escultures, decorats, estacions de metro i arquitectes, de diverses ciutats del món. És una narradora d’històries que explora la manera en què es conformen les relacions socials mitjançant mecanismes simbòlics i narratius que impliquen actes d’exclusió i destrucció. En els seus vídeos, dibuixos, fotografies, escultures i instal·lacions deconstrueix aquests relats hegemònics i ens ofereix vies alternatives per reconstruir-los, amb el ferm compromís de desocultar històries perdudes i de visibilitzar relats que qüestionin els arguments oficials i els canals hegemònics de transmissió del coneixement. Prenent com a punt de partida esdeveniments, personatges, objectes culturals, fenòmens de la cultura popular, imatges d’arxiu o històries que passarien inadvertides si hi apliquéssim uns altres mètodes d’investigació, Esquivias articula narracions per qüestionar o per ficcionar el passat, com a mètode per recórrer de nou aquest camí en el qual unes interpretacions n’han anat desplaçant d’altres.

Programa

DIMECRES 7 I 21 DE NOVEMBRE, DE 18 A 20.30 h
Lloc:
Aula 0

En col·laboració amb:

Inscripció

Gratuït, amb inscripció prèvia.

Contacte

educacio@macba.cat
Tel. 93 412 14 13

Informació de contacteGràcies al mecenatge educatiu de la Fundación Banco Santander. Som conscients que per contribuir a l’art contemporani cal donar suport a l’ensenyament i promoure un sistema pedagògic que refermi la creativitat i l’experiència estètica.

La Fundación Banco Santander comparteix plenament aquesta filosofia amb nosaltres, i és per això que un any més col·labora amb el MACBA actuant com a mecenes del seu Programa de Formació Permanent del Professorat.

#CiutatOberta Participa a la conversa!

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Continguts relacionats

Activitats

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.